Merhaba,bugün sizlere Alman Edebiyatından ilk defa okuyacağım bir eserle geldim.Telemak Kitap yayınlarından çıkmış olan "BRIGITTA".
Kitabımız bir novella yani uzun öykü tarzında kaleme alınmış Alman edebiyatının önemli klasiklerinden biridir. Ben klasik kitapları okumayı çok sevdiğim için bu kitaba bayıldım tabiki de.
Anlatıcımız İtalya'da tanıştığı Macar Binbaşı Murai ile arkadaşlığından sonra Murai'nin onu kendi ülkesine davet etmesi ile başlıyor.
Anlatıcımız arkadaşının davetini kabul ediyor ve Macaristan'a geze geze gitmeye karar veriyor.Bu seyahat aylarca sürecektir.
Sonunda Binbaşının Uwar adındaki kırsalda bir çiftliği arayacaktır.
Uçsuz bucaksız bozkırlardan geçerek ona yardımcı olan ve atıyla ona eşlik eden bir bayan sayesinde Uwar'a ulaşacaktır.
Hikayenin ilerleyen bölümlerinde,uçsuz bucaksız Macar bozkırının ortasındaki bu yeşil Cennetin temellerini o bayan olan Brigitta tarafından atıldığı anlatılmaktadır.
Brigitta genç yaşında çirkin sayılabilecek bir kadın iken Stephan Murai tarafından keşfedilmiştir.Murai Brigitta ile evlenip bir erkek çocuk sahibi olurlar.Ama bir süre sonra Brigitta oğlu ile tamamen yalnız kalıp bu çiftlik evine yerleşecektir ve hayatını tamamen sıfırdan kuracaktır.
Eserde, dış görünüşün ötesinde iç güzelliğin ve karakterin önemi vurgulanmaktadır. Brigitta'nın hikayesi, toplumun güzellik algısına meydan okur ve gerçek değerlerin içsel niteliklerde olduğunu göstermektedir.
Ben çok severek okudum.
Yazarın,yayınevinin ve @gulayinkitaplari nin emeğine sağlık.
#telemakkitap #brigitta #gulayinkitaplari