Puan vermedi·139 syf.····Okunma: 27 Şubat 2025 20:56 "Melankoli, yüzünü ışığa dönmüş üzüntüdür."
-ITALO CALVINO
Bitirmeyi zor bekledim desem yeridir arkadaşlar; okurken sizin de düşüncelerinizi merak ettiğim özellikle şu iki konuda samimi bir şekilde düşüncelerinizi merak ettiğim soruları sormam lazım.
Birincisi; önceden zaman zaman düşünürdüm , hep mutluluk olsa hiç hüzün olmasa diye. Herkes güleç olsa deyim yerindeyse "hayat bayram olsa". Nasıl olurdu ?
İkincisi; fark ettiniz mi bilmiyorum ama çevremizde özellikle depresyon , anti depresan ilaçlarının kullanımı ne kadar arttı. Öyle ki şeker gibi kullanılacak. Peki sizce bu çözüm mü ?
Bu konularda benim düşüncelerim eseri okuduktan sonra net bir şekilde son şeklini aldı arkadaşlar ;
Hayat hep bayram olsa biz bunun farkına varamazmışız ki arkadaşlar . Aklıma yakın bir arkadaşımın ya hayat çok sıkıcı , çok monoton serzenişi geldi. Eserde de bahsedildiği üzere yeri gelecek insan "dip" i görüp küllerinden yeniden doğmaya çalışacak. Görüyoruz ki Virginia Wolf, Beethoven , Sylvia Plath .. gibi bazı sanatçılar küllerinden doğup bu dip zamanlarında popülerliğini sağlayan başyapıtlarını meydana getirmiştir.
İkincisi ise arkadaşlar ; ilaçlara karşı birisi değilim başta bunu belirteyim ama yazarın da dediği gibi en ufak bir mutsuzlukta hemen onlara sarılmayalım. Nasıl mı melankoli ruh halimizi daha da şiddetlendirmeden , mantıklı bir şekilde o sürecimizi yönetmeye çalışalım. ( ileri derecede varsa tabii o ayrı !!)
Fazla uzatmayayım içindeki araştırmalarla sizi bilinçlendirecek, kılavuzunuz olacak eseri okumadan geçmeyinnnn !!!