2025 29. kitabı
Okunma: 04 Mart 2025 09:01
#okudumbitti #yorum #moderntürklernedenmutsuz @ikinciadamyayinevi @dileklekitap Çok değil Ben daha 1 ay önce ekmek dağıtılan fırıncı kamyonunun kasasına takılıp Mahalle mahalle gezen, eğlencenin içinde hayatı Bir tehlike yoksa zaman israfı olarak gören mahallemin o güzel ortamından çıkıp, El ele tutuşup birlikte sinemaya giden ve en sıra dışı yaramazlıkları atari salonunda oyun oynamak olan yaşıtlarımın ortamına girince uzayda başlığı kafasından çıkmış astronot gibi havasız kalakaldım #alıntı Herkese merhabalar İnsanları mutsuz hale getiren nedenleri ve ardındaki gücü arayan bir adamın gözlemleri ve tespitleri ve çözümleme yöntemlerini konu alan bir kitap yorumuyla geldim. Etrafınıza şöyle bir bakınca insanların ne kadar mutsuz olduklarını çok rahat gözlemleyebiliyoruz malesef. Durakta otobüs bekleyen, avm de boş boş dolanan, sokakta dalgın dalgın yürüyen gibi gibi pek çok yerde pek çok örneği mevcut. Peki nedir insanları bu kadar mutsuz olmaya iten sebep? Peki çözümü var mı? Yazarımız şapkasını önüne koyup bir düşünsün kendi tuğlasını kendi koysun diyor. Dünyayı değiştiremezsen de kendini değiştir o zaman dünya da değişecek... Fizik ve doğa yasaları insanın kendi eliyle oluşturduğu sistemi sınar. O sistem de insanı. Döngü bu. Toplum belirlediği kavramların arasına sıkışmış insandan mutlu olmasını beklemek de imkansız. Duygu tuşlarına kimin neden ve nasıl bastıpı önemlidir. Karşılaşma /niyet/karar/eylem çarkı yerine doğru şekilde oturursa Bu kadar mutsuz insan da olmayacaktır. Konum ilginizi çektiyse kitabı inceleyin. Bolca örneklerle pekiştirilmiş ve sorunlar çözümler üzerine bir beyin fırtınası oluşturulmuş. Yine yeniden farklı kitap yorumlarında buluşuncaya kadar mutlu kalın kitaplarla kalın.
Modern Türkler Neden Mutsuz?Ersin Uyanık · İkinci Adam Yayınları · 20259 okunma