2025 31. kitabı
Okunma: 04 Mart 2025 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Dersim Özel kaleminden Sarı kitabının yorumu ile geldim Mart ayının ikinci kitabı 2024 yılı basımlı 140 sayfalık bir kitap "Otuz iki yaşında gümrük müdürlüğünde müdür olan bir adamın, bir gün içinde hayatında ne değişebilirdi ki?" •Büyük bir kazadan mucizevi bir şekilde kurtulan bir gümrük müdürü, yaşadığı bu travmatik olay onun dönüm noktası olur ve hayatını derinden sorgulamaya ve değiştirmeye başlamak ister. Ancak elinde sadece büyük bir hayal kırıklığı ve öfke vardır. Bu duygular, onu günden güne tuhaf olaylara sürükler fakat yaptığı şeyleri hatırlamamaya başlaması, zihninin derinliklerinde saklı kalmış sırlarla, kendi gerçekliğiyle yüzleşmesine neden olacaktır. •Gümrük memurunun sadece bir kaza sonrası yaşadıklarını değil, geçmişinin bugünkü yaşamı üzerindeki etkileri de irdeleniyor. Onun çocukluğundan beri sevgisiz büyümüş olması, kişiliğinde derin yaralar açması, insanlara zarar verebilecek birine dönüşüp dönüşemeyeceği sorusuna cevaplar aranıyor. •Kitaba ismini veren ve kahramanımız geçmişinde saklı olan "Sarı" sebebine ulaşmak içinde bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuk, sadece fiziksel bir yolculuk değil, aynı zamanda içsel bir arayış. Kahramanımız, bu süreçte kendiyle, geçmişiyle ve gerçeklikle yüzleşiyor. •Kitap, insanın iç dünyasının karmaşıklığını ve kırılganlığının yanında umut ve iyileşmenin de var olduğunu gözler önüne seriyor. •Nietzsche'nin "Deve, Aslan, Çocuk" metaforu kitapta içsel dönüşüm ve kişisel gelişim temaları üzerinde önemli yer tutuyor. •"Sarı", hayatın anlamı, varoluşsal sorgulamalar, gerçeklik, algı, psikolojik gerilim, içsel çatışma, geçmişin izleri ve anlam arayışı gibi temaları işleyen konuyla muazzam özdeşleşmiş, biz okurlara sürükleyici bir hikaye ve derin felsefi sorgulamalara davet ediyor. •Yazarın üslubu çok akıcı, dili sade ve anlaşılır, betimlemeler, tahliller ve metaforlar oldukça etkileyici. Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
SarıDersim Özel · Edebiyatist Yayınevi · 2025193 okunma