Hastanede gözlerini açan gümrük müdürü fark eder ki çok büyük bir kazadan sadece kendisi kurtulmuştur. Yanına gelen herkesin mucize olarak nitelendirdiği olaydan sonra hayatını değiştirmek için elinde hiçbir şeyin olmadığını fark edince kendine kızar. Kendine kızgınlığı geçmek bilmeyince tuhaf şeyler olmaya başlar. Yaptığı şeyleri hatırlamamaya başlamıştır. Ölümden dönen biri yaşamını değiştirmek isterse ve değiştirebileceği tek bir şey bile bulamazsa dengesizlikte ne kadar ileri gidebilir? Peki, bu kişi çocukluğundan beri sevgisiz bırakılmış biriyse insanlara zarar verebilecek birine dönüşür mü? Mümkünün yasını tutanlar için sıradan hayat nihai yenilgidir, gerçeğin en gerçek olduğu, dolayısıyla da en itici olduğu yerdir. Bu yası reddetmesiyle başlayan bir adamın yolculuğu geçmişinde saklı Sarı sebebine ulaşmasıyla sonlanır. Peki, M. Blanchot tabiriyle, sevgi yokluğuna anlam verebilmek için var olduğuna dair inancını feda etme sınırında bir adamın öyküsü bu “Sarı” sebeple anlam kazanacak mıdır?
140 sayfa

9/10 puan verdi
Herkese Merhaba Bugün sizlere
kaleminden
Sarı
kitabının yorumu ile geldim Mart ayının ikinci kitabı 2024 yılı basımlı 140 sayfalık bir kitap "Otuz iki yaşında gümrük müdürlüğünde müdür olan bir adamın, bir gün içinde hayatında ne değişebilirdi ki?" •Büyük bir kazadan mucizevi bir şekilde kurtulan bir gümrük müdürü,
Puan vermedi
Herkese selam. Bugün sizlere beni psikolojik olarak okurken baya zorlayan bir kitapla geldim. Kitabımız
kaleminden çıktı. Yazarın daha önce
Bir Kalan Olmalı
Bir Kalan Olmalı
kitabını okuduğum için psikolojik betimlemelerinin ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Bu kitapta tam olarak öyleydi. Kitabın konusundan bahsedecek olursam; 32 yaşında gümrük müdürlüğünde müdür olan bir adamın zincirleme bir kazadan elinde beş çakış taşıyla birlikte sağ çıkmış olması. Bu olaydan sonra bir şekilde hayatını değiştirmeye karar verir ama elinden hiçbir şey gelmez. Daha sonrasında doktora gider onunla konuşur. Çocukluğuna inerler ve başından geçen olayları hatırlamaya çalışarak iyileşme sürecine girer. Kısa bir kitap olmasına rağmen beni o kadar etkiledi ki... Geçmişin, çocuklukta yaşanılan travmaların gelecekte çocuklara nasıl etki ettiğini okuyoruz. Sarı detayı ve karakterin iç dünyasını öyle iyi anlatmış ki. Bazı detaylar vardır ki insanın yüklediği anlamlar onları tetikler. Çok güzel ama çok üzücü bir hikaye okudum. Kalemine sağlık
8/10 puan verdi
Bir adam hastanede gözlerini açtığında çok büyük bir kazadan burnu bile kanamadan kurtulduğunu öğreniyor. Öyle büyük bir kaza ki arabasından sadece oturduğu koltuk sağlam kalıyor ve diğer araçlardaki herkes ölüyor. Sadece o yaşıyor. Hastanede popüler biri haline geliyor bu kurtuluş sonrası. O günden sonra başına başka olaylar gelmeye başlıyor. Denize düşen kişileri sapasağlam bir şekilde kurtarıyor, intihar etmek üzere atlayan bir adamla atlıyor ve hiçbir zarar görmeden kurtuluyor. Ve buna benzer başka olaylar yaşıyor. Kurtulmuş olması her defasında diğer bütün insanlar için büyük bir şaşkınlık sebebi oluyor. Sorun şu ki adam bu olayların hiçbirini sonrasında hatırlamıyor. İşte bundan sonra her şey değişiyor onun için. Unuttuklarını hatırlaması gerekiyor ya da neden unuttuğunu. Bu yüzden terapiye başlıyor ve bu sırada unutmak istediği bütün olaylar gün yüzüne çıkıyor. Bütün bu unutmaların sebebiyse Sarı.. Sarı onun reddettiği yası.. Bu yası yine hatırlamak onu normale döndürebilecek mi..? • Sevgisiz büyümüş bir adamın çocukluğunda yaptığı her yanlışında yediği tokatlar hayatını şekillendiriyor.. Her travmanın başlangıcı olan sevgisizlik bu sefer çok farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Sarsıcı ve farklı bir kurgu, okuyunuz. Keyifli okumalar
8/10 puan verdi
Sarı
Beş aracın zincirleme kazaya karıştığı 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada tek sağ kalan ve yaşaması mucize olarak gibi görünen gümrük müdürü nam-ı değer ana karakterimizin hikayesini okuyoruz bu kitapta. Hayatta kalan tek kişi olması onun daha önce giriştiği intihar teşebbüslerini sorgulamasına neden oluyor. Kazadan hemen sonra müdürümüzün başına garip olaylar gelmeye başlar. Denize düşen insanları kurtarır, intihar eden biriyle atlar ve ikisi de sağ kurtulur ancak bu olayları zaman geçtikten sonra hatırlamaz. Bu unutkanlık hali sonucu müdürümüz terapiye başlar. Terapide geçmişin su yüzüne çıkmasıyla reddettiği yası olan sarı ortaya çıkar. Okurken biraz zorlandım ancak yazarın anlatım tarzını çok beğendim. Güzel bir kitaptı. Kısa ancak derindi. Okumayı düşünen herkese keyifli okumalar diliyorum ^_^
Puan vermedi
Merhabalar bugün size etkileyici bir hikayesi olan bir kitapla geldim. içinde psikolojiyi barından bir türle geldim. Ama daha çok içsel bir arayış kitabıydı. En azından ben öyle anladım. Dersim Özel’in kaleminden çıkan bu kitabı okuyun. Kısa yazılmış ama bir o kadar da dolu dolu. Geçmişin,çocuklukta yaşanılan travmalar, ailelerin çocuklara
10/10 puan verdi
SARI Dersim ÖZEL ᴅᴜᴀʟɪꜱᴛ ɢöʀüşᴇ ɢöʀᴇ, ᴢɪʜɪɴꜱᴇʟ ᴠᴇ ᴍᴀᴅᴅɪ ᴠᴀʀʟıᴋʟᴀʀ ʙɪʀʙɪʀɪɴᴅᴇɴ ʙᴀğıᴍꜱıᴢᴅıʀ ᴠᴇ ʜᴇʀ ʙɪʀɪ ᴋᴇɴᴅɪ ʙᴀşıɴᴀ ᴠᴀʀ ᴏʟᴀʙɪʟɪʀ. ᴢɪʜɪɴ, ʙᴇᴅᴇɴᴅᴇɴ ʙᴀğıᴍꜱıᴢ ᴏʟᴀʀᴀᴋ ᴠᴀʀ ᴏʟᴀʙɪʟɪʀ ᴠᴇ ᴛᴇʀꜱɪɴᴇ, ʙᴇᴅᴇɴ ᴅᴇ ᴢɪʜɪɴᴅᴇɴ ʙᴀğıᴍꜱıᴢ ʙɪʀ şᴇᴋɪʟᴅᴇ ᴠᴀʀ ᴏʟᴀʙɪʟɪʀ. Çok fazla ölümle sonuçlanan büyük bir kazadan sonra ana karakterimiz de tam da alıntı olarak bıraktığım
Puan vermedi
#devrimozel in son kitabı ile geldim bugun Karakterimiz tek sağ çıkanın kendisi olduğu zincirleme bir trafik kazasına karışıp gözünü hastane odasında açıyor ve sonraki bölümlerde hep bir şekilde kendini o odada buluyor. Bıçaklanıyor, birilerinin hayatını kurtarirken boğulma tehlikesi atlatıyor, yüksekten düşüyor ve daha niceleri adam dokuz canlı çıktı hissi veriyor Ardından suçlu olacağı olaylara da karışıyor ve işin kötüsü bunları hatırlamıyor Bu olaylar anlatılırken aynı zamanda çocukluğundan da bahsediyor özellikle baba oğul ilişkisinden, bu ilişkinin bir çocuğun hayatında ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyorsunuz Genel olarak beğendim hızla okunuyor Yalnız kitapta bazı bilgiler var, atıflar var cümle içinde geçen (Schrıödinger'in kedisi gibi) bu bilgilerin yıldızlı bir şekilde sayfanın altında, alt bilgi kısmına yazılması güzel olabilirdi. Bazılarını internetten araştırmak dikkatimi dağıttı diyebilirim Herkese keyifli okumalar
5/10 puan verdi
Sevgisizlik bir insana en fazla ne yapabilir? Okuduğumda duygularımı darmadağın eden bir kitaptan bahsedeceğim sizlere. Yazarla tanışma kitabım olan Sarı, anlatım ve akıcılık yönünden yeterli, verilmek istenen mesaj konusunda etkileyici bir kitaptı. Konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, oldukça büyük bir zincirleme kazadan sağ çıkan gümrük
9/10 puan verdi
DERSİM ÖZEL-SARI . . . Merhabalar bugün sizlere #sarı yorumu ile geldim. Daha öncesinde yazarımızın #birkalanolmalı kitabını da çok severek okumuştum #sarı benim için çok keyifli okuduğum bir kitap oldu diyebilirim. Şimdi size birazcık konusundan bahsedeyim; Kitabımızın karakteri Gümrük memuru olarak çalışıyor ve bir trafik kazası sonucu
Puan vermedi
#neokudum #novellaneokuyor #hediye SARI / @dersimozel Kitap Kapak Yorumu Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar . Bu kitabımızın kapak tasarımı konuyla uyumlu olması ile birlikte renk tonlamalarını çok sevdim. Onun dışında arka kapak yazısı kesinlikle dikkat çekiciydi o yüzden kitabı alıp başlamanız için bir etmen daha bunlar
SarıDersim Özel · Edebiyatist Yayınevi · 202570 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.