2025 14. kitabı
Okunma: 04 Mart 2025 16:48
Çok sarsıcı, üzücü ve gerçek olması daha da üzen bir kitap. Küçük bir kız çocuğunun kısacık süren acı hayatı. Öğretmenleri onda değişiklikler fark ediyor sürekli ama onun o gülümsemesi, sarılışı onların endişelerine bir isim koymalarını engelliyor. Yanıklar morluklar kesikler her geçen gün artıyor ama küçük kız ve ailesi hepsine her seferinde aynı cevapları verip işin içinden sıyrılıyor. ”Çok sakarım” diyor küçük Diana kitabın bir yerinde. Boğazım düğüm düğüm oldu, çoğu yerde çelişkili cevaplar veriyor. Belki artık anlaşılmak istiyor ama olduğu gibi anlatamıyor hiçbir zaman yaşadıklarını. Ve tabi aile birliğinin bozulmaması için de yetkili merciler konuyu deşmek istemiyor. Ama sonunda küçük kızın kaybolduğuna dair haberler çıkıyor. Öğretmeni o kayıp ilanını gördükten sonra herşeyin bittiğini anladım, onun bir daha geri dönmeyeceğini biliyordum diyor. O kadar derin bir kitap ki, ne olur sonu iyi bitsin diye merakla bir saatte okudum kitabı. Neden kimse engelleyemedi. Bu da biz insanların ayıbı olarak kalacak bir yerlerde. Neden yaptılar, neden bu kadar kötüyüz. Kötülük ne zaman bu kadar işledi içimize. İkisinden birini seçmek zorundaysak neden kötülüğü seçer ki insan :( Çok sarstı ve çok düşündürdü gerçekten bu kitap beni.
SakarAlexandre Seurat · Metis Yayınları · 20255,7bin okunma