Aşk çözümlenmesi
2025 20. kitabı
Okunma: 04 Mart 2025 23:55
Dostoyevski’nin her zamanki gibi güçlü psikolojik tahliller ve muazzam betimlemeler yaptığı bir eseri ile daha karşı karşıyayız. İçinde 5 hikaye mevcut ama kitaba adını veren ve ilk hikaye olan “ Beyaz Geceler “ adlı hikaye tam bir psikolojik tahlil eseri olmuş. Ufak bir aşk öyküsü ele alınmakta ama derinlerinde o kadar anlamlar var ki sanırım ancak psikolojiye hakim olanlar anlayabilecektir.. Aşk hayatınızda hiç ikilemler yaşadınız mı? Sizi arzulayan iki kişi olduğunu düşünün, siz hangisini gerçekten sevdiğinize emin olabiliyor musunuz? Bazen birisinin sevgisinden emin olurken bir an da aslında diğerine olan sevginiz daha ağır basabiliyor.. Peki bunları meydana getiren psikolojik olaylar nelerdir? İşte bu konu çok güzel ele alınıyor. Diğer hikayeler de gene aşk, kıskançlık ve hırsızlık gibi konular üzerine kısa hikayelerden oluşmakta. Puanı kırma sebebim aslında fazla hikaye olmasıydı. Ve bir kısmını sevemememdi. Ama ilk hikaye gerçekten beni etkilemeyi başarabildi.. keşke beyaz geceler adlı hikaye daha uzun olsaydı.. İyi okumalar. Beyaz Geceler Fyodor Dostoyevski
Beyaz GecelerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024102,1bin okunma