Puan vermedi·239 syf.····Okunma: 05 Mart 2025 00:40 Kitabın içeriğinde kaygılı bağlanma, kaçıngan bağlanma ve güvenli bağlanma şekillerinden bahsediliyor.Çiftler üzerinden örnekler de verilerek bağlanma şekilleri detaylandırılmış.Hangi bağlanma türündeki insanların neye ihtiyaç duyduğu ya da nelerden uzaklaştığı bunlardan bahsediliyor.Bu kitabı okuyarak kendi bağlanma şeklinizi öğrenebilirsiniz ya da tanıştığınız kişilerin bağlanma şeklini gözlemleyebilirsiniz.Bağlanma sisteminize uygun olmayan kişileri baştan anlayabilirsiniz.Muhtaç olurum ya da güçlü olmam gerek diye kendimizi baskıladığımızda neler olabileceğinden bahsetmesi beni etkiledi.Devamlı güçlü mükemmel, kendi kendine yeten bir imaj çizmek bu çağın en büyük maskesi oldu.Aslında çoğu ruhun sevgiye ihtiyacı vardı güvende hissetmeye, gerçekten sevmeye, sevilmeye.Bu güçlü görünme çabası da insanların kendi duygu ve düşüncelerinden utanmasına karşı tarafa taleplerini söyleyememesine sebep oluyor.Baskılanmış duygular da sonradan çatışmalara ya da kavgalara sebep oluyor.Kitabın bir diğer bahsettiği bir nokta da etkin iletişim.Etkin iletişimle istek ve beklentiler açıkça konuşularak sorunlar çözüme kavuşabiliyor.Etkin iletişimin de örnekleri verilmiş.Kitabı genel olarak beğendim, okumak isteyenlere tavsiye ederim . Keyifli okumalar :))