Akın Olgun... Kül Sesleri...
2025 13. kitabı
Okunma: 05 Mart 2025 01:37
Zamansız ve mekansız öykülerini okurken, kapanmış fontanelinizin doğum anında acınızın katlanabilir olmasını sağlaması gibi yaşamın katlanılamaz acılarından nasıl sağ çıkabildiğimizi anlatmıştır, Kül Sesleri. Hayat bize öyle garip boşluklar verir ki, bedenimize hapsolmuş ruhu boğum boğum boğarken bir taraftan nefes alıp verişimize güler öylece. . Yıldızları bir elmaya benzetir, uzansam toplarım dersiniz. Sadece bunu hayal etmek bile kirpiklerinize indirir yıldızları. Kırpmaya korkarsınız gözlerinizi. Uğur böceği parmağınızdan uçmasın isterken, dileğinizi iletip onun gerçekleşmesini sağlaması için uçmasının lazım geldiğinin sindirilmesiyle öylece beklersiniz. . Bir örümcek merkeziniz olur, ona sırlarınızı anlattıkça içinizdeki çekim gücünü sorgulayıp bir ağa neden ihtiyacınız olamadığını kesfedersiniz. O merkez başka bir zamanda sırtınızda taşıdığınız enstrümanınız olur. Sadece merkeziniz değil, dostunuz, sırdaşınız hatta azgın sularda sizinle can vereniniz olur. Bir boşluk olur, ürettiğiniz bir şarkı zamanda ölümsüz olur. . Yangınlar olur. Yakanlar ve yananlar da olur. Bir boşluk olur, yüzünüzden boynunuza yakan alev orda durur, iz olur. O boşluk, sizi tanıdık hikayelerdeki bir yabancı oldurtur. Gökkuşağının altından geçmenin cinsiyetini değiştireceğini söyleyenler , kim bilir bir boşlukta altından geçmiştir de ondan söz ediyordur. Acının sonunda ağış olmayı başarmak için acıyı mutlulukla yoğurmak lazım gelirken, bir boşluk olur, yağmur yağar, anne ile ıslanan yavrular yaş olur okuyanın gözünde, yüreğinde. . İtilen, ötekileştirilen, gönderilen, görülmeyen, bilinen ama söylenmeyen insan hikayelerini okudum on beş öyküde. Akın Olgun'un abartısız cümleleriyle, tasviri kısaltıp bu kadar iyi anlaşılır öyküler sunması ancak yüreğinin gözlerini sunmasından kaynaklıdır diye düşündüm. Karakterleriyle tekrar buluşmak ise şahaneydi. Ayrı bir büyüsü var zihnimde. "El Alem" ile kulağıma üfledikleriyle, öykülerinin tadını çekti dimağım. . #ilkaycabiryorum dur yaptığım #ilkaycaçizimler ile iyice karıştırmayayım kafanızı. Hepsi okuduklarımın parmaklarımda bıraktığı izler. Belki... Belki bir boşluk oluşur ve siz çok merak edersiniz #külsesleri ni. Okursunuz ve bir şeylerin izi ortak oluverir kim bilir? . #ilkaycabiryorum #kitap #kitaptavsiye #okuduklarım #kitapyorum #tavsiyekitap #bookstagram #keşfet #reklamdeğil #akınolgun #külsesleri Kül SesleriKül Sesleri Akın OlgunAkın Olgun
Kül SesleriAkın Olgun · Tekin Yayınları · 202012 okunma