#okudumbitti#
Elvan Dinçel hocamızın yazmış olduğu Işık Doğudan yükselir kitabını bitirdim. Hikaye Rozelin adında ailesi tarafından sevilmeyen şarkıcı bir kadının hayatını anlatıyor.
Rozelin'e okurken çok üzüldüm. Ama bir yandan da çok güçlü bir kadın. Annesine ise okurken çok sinir oldum.
Bir anne evladına bunu nasıl yapar aklım almıyor. Sonuçta ne olursa olsun evladına inanmalı.
Rozelinda'nın üvey babasını ise valla okurken boğasım geldi. Sonuçta böyle örnekler çok var.
Kız boşuna bu hale kadar gelmemiş hak veriyorum. Arkasında ona inanan sahip çıkan bir ailesi olsa belki de böyle olmayacaktı.
Tesadüfen Selahaddin'le tanıştılar. Tanışma sahnesi ise çok güzeldi. Hep sürekli kavga eden ama ne olursa birbirinden kopamayan bir çift onlar.
Ama Rozelinda'nın nedense Selahaddine saplantılı bir hali var. Adam seni istemiyor , git diyor sen hala burada kalacağım diyorsun.
Senin hiç gururun yok mu.
Hem onun için de güzelim Emre'yi harcamış olması beni şok etti. Ama aşk işte. Ne yaparsan yine de vazgeçemiyorsun.
Rozelinda'nın türkü söylediği sahnelerde ise çok eğlendim. Bilmediğim türküleri de öğrenmiş oldum.
Mesela Davut yıldızının ne olduğunu bilmiyordum yazar sayesinde öğrendim.
Selahaddin ve Rozelindanın başka bir evren hakkında konuşması ise beni şok etti.
Selahaddin'in bence de tedavi olması gerek. Rozelinda'ya da olduğu gibi ben de kabus gördüm.
Filmlerde yaşanan sahneler gerçektir kısmına ben de katılıyorum.
En sonunda Rozelinda Salih'le nasıl sevgili oldu orayı merak ettim doğrusu.
Kardeşinin Rozelinda'yı araması da beni çok mutlu etti. Belki de pişman oldular kim bilir.
Kimi zaman heyecanlı kimi zaman hüzünlü bir hikayeydi
Puanım 10 üzerinden 10.