OSMAN GÖZMEN/SERENCAM
Kitap yorumuna geçmeden önce sevgili Osman Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum kalemi daim olsun.
Kitap ana karakterimiz Orhan'ın yoğun iş temposundan bıkıp memleketi Diyarbakıra gitmesi ile başlar.
Orhan memleketine vardığında çok sevdiği saydığı amcasının ziyaretine gider. Herkes tarafından huysuz yaşlı olarak bilinen amcası Orhana karşı pek ılımandır.
Birgün yine amcasını ziyarete giden Orhan hayatında büyük şok yaşar. Deli, huysuz diye nitelendirilen amcasının mazisi ne de tuhaf ve acıklıdır.
Ömrünün son vakitlerinde olan amcası için mazide yaşanan olayları araştırmak için uğrasır durur Orhan. Tüm hikayede burada başlamaz mı zaten?
Kitap akıcı kendini okutuyor fakat çok fazla bilinmeyen kelime mevcut. Alt satırda açıklamaları verilseydi daha mı iyi olurdu diye düsünmedim değil:)
Osman Gözmen'in kurgusuna gelecek olursam şahane diyebilirim bir sonraki sayfayı merakla çevirirken buldum kendimi kaleminin daim olmasını temenni ediyorum.
#kitapalıntı
Neyse ki her mülakat kendine mahsus, her mülakat arızalardan müstağni, her mülakat kendi değerleriyle değerli olduğu için sair insanların bunu anlamaması çok da önemli değil. Anlaşılabilir olmak elbette ehemmiyetlidir fakat anlaşılabilir olmak için basit olmak gerekli midir?
Yüzüne bir neşe geldi, ben bahar geldi sandım.