Puan vermedi·608 syf.····Okunma: 05 Mart 2025 14:09 Öncelikle söylemek istediğim iki şey var;
Birincisi, bu kitabı okumayan varsa bence hemen okumalı,
ikincisi de eğer bu kitaba başlama kararı aldıysanız geniş vaktiniz olmalı çünkü isteseniz de bu kitabı elinizden bırakamıyorsunuz, bırakmak istiyorsunuz ama olmuyor :)
Annesi ve babasını küçük yaşta kaybeden ve dayısının himayesi altına alınan küçük Jane'in hikayesi bu, ilerleyen zamanlarda dayısının da ölümüyle birlikte onu pek, hatta hiç sevmeyen yengesinin yanında yaşamını sürdüren Jane bir şekilde yatılı bir okula gönderiliyor ve kitabın bir bölümünde Jane'in okul yaşamına şahit oluyoruz.
Bu okulda altı yıl boyunca eğitimini gören Jane Eyre aynı okulda iki yıl boyunca da öğretmenlik yaptıktan sonra artık yaşamın farklı yönlerini görme isteğiyle hayatında yeni adımlar atma kararı alır ve bunun sonucunda Rochester malikanesinde küçük bir kızın mürebbiyesi olarak işe başlar. Kitabın büyük bir bölümü de bu malikanede yaşanan olayları ele alır, bir bakıyorsunuz hikaye gizemli bir hal alıyor bir bakıyorsunuz şahane bir aşk romanı okuyorsunuz... Çok çok çeşitli olaylar yaşanıyor ama 626 sayfayı buraya sığdıramayız gibi :)
Kitabın sonlarında da Jane'in vermesi gereken bir kararın stersini sağ olsun Charlotte Bronte hepimize yaşatıyor.
Su gibi bir anlatım sayesinde bir çırpıda biten bir kitap, okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar.