2025 2. kitabı
Okunma: 05 Mart 2025 22:51
Bir çocuğun gözünden Kurtuluş savaşı yıllarını anlatan çok güzel,etkileyici bir çocuk kitabı.Kesinlikle her çocuk bu kitabı okumalı diye düşünüyorum. Şimdi kitaptan bazı alıntılar paylaşıyorum. *Mustafa Kemal Paşa ne yapacakmış ki şiiri? Ben de çok düşündüm…Bence bu uyandırma şarkısı gibi bir şey.Hani herkes uyansın,herkes birlik olsun,birbirine sarılsın,kocaman bir ordu olsun diye.” Syf57 “Umudun ne olduğunu o komşudan daha iyi biliyordum ben.Şehre gelen gazinin peşinden belki babamdır diye koşuyordum ama o bizim eve gelmiyor,başka eve gidiyordu.Al sana umut!”syf83 “Cephede,savaşın ortasında kitap okumak mı?İşte buna çok şaşırmıştım.”syf85 “M.Kemal cephede bile kitap okuyacak kadar gerçek bir kitap tutkunudur.Binlerce kitap okumuştur.Biraz da onun için büyük bir adamdır.Okuduğu bilinen kitap sayısı 4.300 den çoktur.”syf86 “Nasıl ki vatansız çocuk olmazsa,çocuksuz da vatan olmaz.İkisi de önemli,ikisine de sevin,sevinmek parayla mı ?”syf95 “Cephedek tüm babaları gördüm ben.Senin baban bundan böyle Cumhuriyettir çocuk,dedi”syf103 “Cumhuriyet de bizim için böyle oldu.Dimdik durdu Türkiye.Cumhuriyet’ten destek alarak büyüdü.Bende ondan destek alarak büyüdüm.”syf111
Cumhuriyet'in İlk Sabahıİlber Ortaylı · Kronik Kitap · 20234,642 okunma