A'râf suresi 180. Ayet tefsiri'inde geçen “En güzel isimler” diye çevirdiğimiz esmâ-i hüsnâ (el-esmâü'l-hüsnâ), “Allah Teâlâ'nın hepsi de en güzel ve en mükemmel olan niteliklerine, özelliklerine delâlet eden isimleri” anlamına gelir.
Peki ya bu güzel isimlerin yarattığı kullarına tecelli ettigini hiç duymuşmuydunuz?
O ki yarattığı her varlıkta kendinden bir nur verendir, isimlerini de kullarına etkisini güzel hikayelerle anlatan bir kitapla geldim.
Hemde bir tarafı Türkçe kitabı çevirince diğer tarafı Almanca düzenlenmiş olarak .
Kitapta 15 esmaül hüsna geçmektedir. Bunlar ;
Er-Rahman El Müheymin
Er-Rahim El Aziz
El Melik El Cebbar
El Kudüs El Mütekebbir
Es-Selam El Hâlık
El-Mü'min El Bâri
El Mussavvir El Gaffar
Allah ismiyle başlıyoruz kitaba ve kitapta kısa hikayelere hayat veren çocuklar ise kimi zaman Ahmet ,Abdurrahman, Zehra, bazen ise Ali,Leyla,Elif,Abdülaziz, Can,Efe,Kamil,Emir,Ayşe 'ydi.
Yardımlaşmanın önemi,birlikte yaşarken ele ele vermek,zorda olana el uzatma,yiyeceği paylaşma yani başa gelen her olayda manevi desteğin öneminin altını her hikayede altı çizilmiş.
Yani bir çocuk kitabı gibi gözükse bile tam bir duygu durum hallerinde davranışın önemini vurgulayan bir eserdi.
Mübarek günlerde miniklerin okuması gereken kitaplardan.