2025 15. kitabı
Okunma: 08 Mart 2025 01:24
Merhaba kitap dostlarıım bugün bir çırpıda okuyup, oldukça da sevdiğim bir kitapla geldim ️Roman; güç, iktidar ve insanın içsel çatışmalarına dair derin bir hikaye sunuyor. Kitap bir şehzadenin babasının ölüm haberiyle birlikte çıktığı yolculuğu merkeze alıyor ancak bu sadece fiziksel bir yolculuk değil; geçmişiyle, ailesiyle ve en çok da kendisiyle yüzleştiği bir iç hesaplaşma. ️Roman, bir taht mücadelesinin gölgesinde, kardeşler arası rekabeti, baba-oğul ilişkisini ve tarihin değişmez döngüsünü irdeliyor. Ana karakter, sadece bir mirasın peşinde koşan bir figür değil; aynı zamanda gücün, otoritenin ve kaderin ne anlama geldiğini sorgulayan bir birey. Onun yaşadığı tereddütler, korkular ve geçmişle hesaplaşmaları, okuyucuya oldukça tanıdık geliyor. Güç uğruna verilen mücadelelerin aslında insana ne kazandırıp ne kaybettirdiği sorusu, romanın en güçlü temalarından biri. ️Yazarın anlatımı yalın ama derinlikli. Roman boyunca olaylardan çok karakterlerin ruh hallerine ve düşüncelerine odaklanan bir anlatım var. Kitap bir noktada iktidarın insana sunduğu ağırlığı ve bunun insan doğası üzerindeki etkilerini gözler önüne seriyor. Tarihsel bir arka planı olsa da roman bugünün dünyasında bile geçerliliğini koruyan evrensel sorular soruyor. ️Eğer tarihi, psikolojik derinliği olan ve düşündüren romanları seviyorsanız bu kitabı okuyun derim. Okurken sadece bir şehzadenin değil, insanın varoluşsal krizlerine dair bir yolculuğa tanıklık ediyorsunuz.
Belki de Dünyanın SonundayımYavuz Ekinci · Everest Yayınları · 2022151 okunma