2025 20. kitabı
Okunma: 04 Mart 2025 16:14
Agatha Chiristie Güvercinler Arasında Bir Kedi **Günümüzde en az istenen şey sağ duyulu hareket eden insanlar.* Meadowbank, zengin aile kızlarının eğitim gördüğü ünlü bir yatılı okuldur. Öğretmenleri bile bayandır bu okulda üç cinayet gerçekleşir katil öğretmenlerden biridir fakat neden Ayrıca bir de kaçırılma var o da tabi ünlü zengin bir ailenin kızı. Kim neden kaçırmıştır "Suçlu kim?..." Diğer yandan başka bir yerde Ramat'ta iç karışıklıklar sebebiyle darbe yaşanmaktadır. Prens Ali Yusuf özel uçağı ile şehirden ayrılırken kaza geçirip çok sevdiği arkadaşı Bob ile ölürler. Amaaaa öncesinde arkadaşına ülke dışına çıkarması için çok değerli taşlar verir ki kurtulurlarsa bu onların hayatini garantilemiş olacaktır. Bob bir şekilde onları elden çıkarır . Bu taşlar bir şekilde ünlü okulumuz Meadowbank 'a gelir . Tabi hiç kimsenin bundan haberi yoktur. Cinayetler okulun yeni yapilan spor salonunda işlenir sebebini ise kimse bilmemektedir. Kitabın sonlarına doğru okul öğrencilerinden bir kız Hercule Poirot 'u bulur ona olup biten herşeyi anlatır . Bizim zeki dedektifimiz olaya el atar .... * Katil kim / kimler ? *Kız neden kaçırılıyor ? *Mücevherler okula nasıl geliyor ? *Güvercinler arasındaki kedi acaba kim ? *Hercule Poirot hangi ip uçlarıyla olayı çözecek ? Kitabın başında anlatilan kişiler biraz fazlaydı yani öğretmenler kim kimdi biraz kafa karıştırıyordu . Fakat sayfalar ilerledikçe bu sorun ortadan kalkıyor ve katil bazı sayfalarda size göz kırpıyor . Güzel ve eğlenceliydi tavsiye ederim.
Güvercinler Arasında Bir KediAgatha Christie · Altın Kitaplar · 2012746 okunma