2024 53. kitabı
Kitabı çok sevdiğim bir arkadaşımla beraber okumuştum. Ben sevmiştim kitabı o benden önce bitirdi orası ayrı bir konu :) genel olarak biz beğendik içerdiği mesajlar olsun akıcı dili olarak okunabilir listesine alınır. Fugui’nin tavırlarını kadınlara olan tutumu benim için kotu bir imaj çizmişti fakat sonradan düzeltmeye çalışması takdir edilebilir. Kısa özeti şu şekilde Roman, Fugui adında bir adamın hayatını anlatıyor Fugui, zengin bir ailenin varlıklı çocuğudur. Ancak zamanla kumar, içki ve sorumsuzluk nedeniyle tüm mal varlığını kaybeder. Zenginlikten fakirliğe düşen Fugui’nin hayatı, toplumsal değişimi ve kişisel hayatını ele alıyor Fugui'nin hayatı, Ülkesindeki iç savaşlar, Mao Zedong’un yönetimi altındaki sosyalist devrimler, Kültür Devrimi ve köylülerin yaşadığı zorluklar, Fugui’nin hayatını da derinden etkiler. O, önce ailesini geçindirmek için zor bir yaşam sürerken, ardından eşini ve çocuklarını kaybeder Eşi Jiazhen ve çocukları, Fugui'nin hataları ve sorumsuzlukları nedeniyle sıkıntılar yaşamış, acı çekmişlerdir. Bu trajediler, Fugui'nin duygusal olarak çökmesine neden olur Ancak, yıllar içinde Fugui, yaşadığı acılara rağmen hayatta kalmaya devam eder. Romanın sonunda, Fugui'nin hayatta kalma gücü ve yaşama iradesi ön plana çıkıyor Zorluklar ve kayıplar onun insan olma yolculuğunu ve hayata tutunma mücadelesini etkileyici bir şekilde anlatıyor Hayatın her türlü acısına rağmen, Fugui'nin hayatta kalma arzusuyla yaşamaya devam etmesi,“yaşamak” kavramını güçlü bir şekilde anlatır. Kitapta hayatta ne kadar zorluklarla karşılaşmamıza rağmen hayatta kalmamızı yaşama iradesini vurguluyor Fugui'nin hayatı, insanın ne kadar acı ve zorluk yaşarsa yaşasın,hayatta kalma arzusu içindedir Yaşamak, bazen sadece hayatta kalmak değil, aynı zamanda yaşadığı her türlü kayba ve acıya rağmen insana tutunma gücü veren bir anlam taşır.
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,3bin okunma
Roman’a verdiğiniz özet beni etkiledi ve bir solukta okudum teşekkür ederim ☺️
Rabia Fatma
Rica ederim :)