2025 15. kitabı
Okunma: 08 Mart 2025 19:08
Kitabın ismi,arkheos ve philios kelimelerinin birleşiminden oluşup eskiyi seven anlamına gelmekte.Beğenerek ilgiyle okudum.Yazarın yeni kitabı çıkarsa hemen alacaklardan biri olurum.Çevirisi yapılsa uluslararası satabilecek bir eser okumaktan mutluyum.Sanırım beni en çok etkileyen antik Roma betonunun nasıl bu kadar dayanıklı olabildiği ile ilgili bölümdü.Özel bir volkanik kül betonda sürekli reaktiviteye sebep olarak zamanla daha da güçlenmesini sağlıyormuş.18 sayfa kaynakça bölümü ileri okuma yapmak isteyenler için cazip görünüyor.Küçük bir ekleme yapma şansım olsa Schliemann’ın Troyadan kaçırdığı eserlerin fotoğraflarının İstanbul arkeoloji müzesinde olduğu fotoğraf hakkında metinde hiç bilgi verilmiyor.(Heinrich Schliemann Troya'dan kaçırdığı hazineleri ölümünden önce Berlin Ulusal Müzesi'ne bağışlamıştır. II. Dünya Savaşı sonrasında Berlin'i yağmalayan Ruslar bu hazineleri de ele geçirmiş ve ülkelerine götürmüştür. Günümüzde yağmalanan hazine Puşkin Müzesi'nde sergilenmektedir,eserler Rusya’da bizden sergilenen fotoğrafları)Yazarın kitapla aynı isimde web sitesi ve sosyal medya hesabı var,buralardan gelen sorular baz alınmış kitap yazılırken.
ArkeofiliErman Ertuğrul · Mundi Yayınları · 2024250 okunma