Cesaret ve Direnişin İzinde: Dağa Çıkan Kurt
2025 28. kitabı
Okunma: 09 Mart 2025 21:41
Halide Edib Adıvar’ın Dağa Çıkan Kurt adlı eseri, Kurtuluş Savaşı döneminde bireylerin yaşadığı fedakârlıkları, vatan sevgisini ve halkın mücadele ruhunu etkileyici bir dille anlatıyor. Savaşın yalnızca cephede değil, insanların iç dünyalarında ve gündelik yaşamlarında da nasıl derin izler bıraktığını gösteren bir dizi öyküden oluşuyor. Her öyküde farklı bir karakterin gözünden savaşın getirdiği yıkımı ve umudu aktarıyor. Özellikle, bireylerin fedakarlıkları ve cesareti, insanın içini sızlatan ama aynı zamanda gururlandıran bir şekilde anlatılmış. Vatanı kurtarmak için açılan ateşin yalnızca savaş meydanlarında değil, Anadolu’nun binbir köşesinde geride kalanların yüreğinde de yandığını güçlü betimlemeler ve çarpıcı bir dille aktarmış #y:2658. Dağa Çıkan Kurt; yalnızca bir savaş anlatısı değil, aynı zamanda bir milletin özgürlük tutkusuna dair güçlü bir destan niteliğinde. Türk edebiyatının mutlaka okunması gereken eserlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Herkese keyifli okumalar dilerim.
2024 Okuma Raporları
Dağa Çıkan KurtHalide Edib Adıvar · Remzi Kitabevi · 1989553 okunma