PINAR ÖZEN~VATANIMSIN~
Selam.Bugün sizlere sevgili pinaroozen kaleminden #vatanımsın kitabı ile geldim.Bu kitap aynı zamanda benim yazarın kalemi ile tanışma kitabımda oldu.Gerek kurgu olsun gerekse yazarın kalemi olsun güzel ve akıcıydı.Kitabımız her ne kadar asker temalı bir kitap olsa da,bu kitapta aile sevgisini,arkadaşlığı,dostluğu ve tabii ki aşkı okuyoruz.Çağan karakterini çok sevdim.Özellikle anne ve babasının tek bir sözüyle Ahsen’e sırtını çevirmeyip sahip çıkmasını takdir ettim.Ahsen’i öyle güzel sarıp sarmanı yiyip korudu ki çok güzeldi.Hele Çağın’ın anne ve babasına bayıldım.Bu devirde böylesi çok zor denecek cinste bir aileydiler.Ahsen’in de tüm yaşadıklarına rağmen pes etmemesini ve kendisine sahip çıkan aileyi benimseyip sevmesi güzeldi. Yan karakterlerden özellikle Doğan karakterine bayıldım. Onun hikayesinde okumayı çok isterdim.Belli mi olur belki yazarımız ona da bir kitap yazar. İçinizi ısıtacak sıcacık bir kurgu okumak istiyorsanız bu kitaba bir şans verebilirsiniz.
#konusu
Ahsen küçük yaşta annesini kaybetmiştir.Ne yazık ki kendisine şiddet uygulayan,sorumsuz babasıyla büyümek zorunda kalmış genç bir kızdır.Kendisine mahallenin serserilerinden birisi musallat olmuştur.Ama Ahsen babasını korkusundan bunu kimseye anlatamamıştır.Böyle bir günde aynı adam tarafından büyük bir iftiraya uğramıştır.Ne yazık ki babası kızına inanmak yerine,karşı tarafa inanmayı seçip,Ahsen’e şiddet uygulamış ve eğer o adamla evlenmezse onu öldürmekle tehdit etmiştir. Ahsen ise onunla evlenmektense ölümü tercih eder ve babasından kurtulmak için evden kaçar. Tam bir çıkmaz sokağa geldiğinde ise imdadına yaşlı bir çift yetişir.
Çağan; mesleğine, vatanına aşık bir yüzbaşıdır.Onun için Vatan her şeydir ve onun önüne hiçbir şey geçemez.Aşk, evlilik asla ona göre değildir.Bir gün görevdeyken ailesi tarafından acil bir çağrı ile eve döner.Eve döndüğünde ise büyük bir şok yaşar.Karşında hiç tanımadığı bir kız vardır ve ailesi onla evlenmesi gerektiğini söyler.Çağan ailesine duyduğu saygıdan ötürü bu evliliği kabul eder.
Ama plana katmadığı bir şey vardır. Daha ilk gördüğü anda evleneceği kıza kalbi kımıldamaya başlamıştır. Ahsen&Çağan hikayesinin devamı kitapta.