Pınar Özen | Vatanımsın
“Benim için yaşa.”
“Senin için yaşadım.”
Ahsen… Üzerine atılan iftirayla zaten zor olan hayatı daha da zor bir hal alıyor. Babasından kaçarken onu koruyup kollayan, hayatını kurtaran aile ise Çağan’ın ailesi oluyor. Öyle ki, Ahsen’in masumiyetini ve saflığını anlayıp, kendi kızları gibi koruyorlar onu. Hatta biraz daha ileri gidip, oğulları Çağan ile evlendirmek istiyorlar. Ahsen bu aileye karşı zaten yeterince mahcup olmuştu, bir de üzerine bu olay gelince iyice mahcup oldu. Hem oğullarının rızası olacak mıydı? Belki bir sevdiği vardı? Kimsenin kalp kırıklığı olmak istemiyordu. Ahsen, Çağan’ı görür görmez etkilenmişti…
Çağan Yüzbaşı, görevdeyken babasından gelen telefonla evine gelir. Acil bir durum var sanıp görevini bırakıp geldiğinde, evde karşılaştığı manzara Çağan’ı biraz sinirlendirir tabi. Ailesi ondan tanımadığı bir kızla evlenmesini istediği için çağırmıştır. Çağan başta sinirlenir ama sonra vardır bir bildikleri diyerek kabul eder. Çağan’ın kalbi bir tek vatanı için atıyordu, Ahsen’i gördüğü ana kadar.
Hızlıca evlenir bu çift ve hemen ertesinde de Çağan göreve gider.
Zoraki yapılan bu evlilik, nasıl ilerleyecekti?
Ahsen ve Çağan ikilisini neler bekliyor?
Okurken bazı olaylara hüzünlendim, bazı olaylara kızdım, çoğu zaman da tebessümle okudum. Askeri kurgu olsa da içerisinde aile bağları, aşk, dostluk kavramlarına da yer veriliyor ve güzel bir şekilde aktarılmış bu temalar. Sadece ana karakterler değil, yan karakterleri de okurken çok seveceksiniiz.
Kitaba dair eleştirebileceğim tek konu ise betimleme eksikliğiydi. Betimleme kullanılmış olsaydı kitabı daha çok sevebilir, olayları ve duyguları daha iyi yaşayabilirdik diye düşünüyorum. Onun dışında genel anlamıyla sevdim, tek kitaplık askeri kurgu arayışındaysanız eğer tavsiye
Sen benim vatan toprağımsın Ahsen. Annemle babam da uğruna savaştığım, sırtımı dayadığım dağ...
️ Gözlerime baktı. "Senin için ölürüm," dedi...
Eğildim, dudaklarımı kulağına dayayıp fısıldadım
"Benim için yaşa...
️ Bırakacak mısın?
"Vatanımdan vazgeçemem."
"Peki Ahsen?"
"Ahsen de benim vatanım."
️ Merhabalar sevgili kitap dostlarım. Askerî kurgu sevenleri şöyle yakınıma almak istiyorum.
Kalbi , sadece Vatanı için atan Çağan... Hayatının orta yerine bir bomba gibi düşen Ahsen...
Yüreğinizi sıcacık yapacak bir aşk hikâyesi... Hazırsanız başlıyoruz
️ Çağan , bir gün görevden apar topar çağrılmıştı.. Annesinin çok hasta olduğu söylenmişti. Ancak, eve gittiği zaman aklına gelmeyecek bir olayın tam ortasında bulmuştu kendini... Annesi ve babası yanlarındaki genç kızla evlenmesini istiyordu... Hem de hemen... Çünkü,
Ahsen 'in hayatı tehlikedeydi... Ve , Çağan ikinci bir kez düşünmedi...
️ Ahsen , küçük yaşta annesini kaybetmiş, sorumsuz ve zalim bir baba ile büyümek zorunda kalmıştı.. Zor olan hayatı, mahallesinden bir delikanlının kendisine göz koyması ile daha da içinden çıkılmaz bir hal almıştı.. Ve bir gün, o delikanlı kapısına dayandı. Kendini kurtardı ama aklayamadı maalesef Ahsen.. Tacizcisi ile zorla evlendirilmemek için babasından kaçmaya çalıştı ama bir çıkmaz sokak sonu olacaktı.. Taa ki , yüreği güzel bir çift ona elini uzatıp sarıp sarmayana kadar... Evlerine alıp, gelinleri yapana kadar...
️ Ahsen ve Çağan ... Zoraki bir evliliğin iki aşık tarafı olarak hayatlarına devam ederken beklenmedik zorluklarla sınanmak zorunda kalmışlardı... Sizce aşk daima galip gelebilecek miydi?
️ Askeri kurgu adı altında, aile , dostluk, aşk ve vatan sevgisini iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu güzel eser tavsiyemdir der hepinize şimdiden keyifli
VATANIMSIN
"Benim için yaşa."
Herkese Merhabalar.
Bugün sizlere yepyeni bir kitap ile geldim.
Kitabımız bir aşk hikayesi...
Ama öyle hemen olandan değil kaderin getirdiği bir aşk hikayesi.
Onların kaderi farkında olamasalar da zaten birlikte yazılmış.
Ehh zaten orasını da yaşayıp sizler ise okuyup öğreneceksiniz.
Ahsen ve Çağan
Ahsen ahhh güzel kadın.
Annesini kaybettikten sonra babası ve onun ailesi ile uğraşan temiz yürekli bir kızdır.
Onun gayesi okumaktır ama ona göz koyan bir ş*refsiz ile hayatı neredeyse alt üst olacaktı.
Babası da ona inanmayıp zorla diretip namus diye tutturup evlendirmek ister.
Ama Ahsen diretir her zaman yedeği dayağın daha fazlasını göğüsler.
Evden var gücü ile kaçar işte o gece onun hayatta olan şansı yaver gider.
Karşısına emekli bir asker olan Adil ve eşi Nesrin çıkar ve bütün şansı o andan sonra başlar.
Çağan vatanına aşık bir evin bir evladı şanlı Türk askeridir.
Anne ve babasının bir dediğini iki etmeyen, düşmana aman vermeyen özel eğitimli işine aşık bir adamdır.
Sert mizacı altında da pamuk gibi bir kalbi vardır.
Bir gün zorlu görevi ardından bir telefon alır ve acilen, korku ile ailesinin yanına gider.
Gittiğinde korkusunun yersiz olduğunu öğrenir ama silah arkadaşlarını yarı yolda bırakmış gibi hisseder.
Çağan ve Ahsen'in hayatı ise bir evlilik ile birleşir.
Kızı namus belası diye tutturan babasından uzak tutmak için Adil ve Nesrin'in planı işte budur.
Evlenmeyen ve niyeti olmayan oğullarını bu kız ile evlendirmek.
VATANIMSIN
Pınar ÖZEN
Sadece kısa bir başlangıç yapmak için elime aldığım kitabım 𝐕𝐚𝐭𝐚𝐧ı𝐦𝐬ı𝐧’ı hangi ara okudum hangi ara bitirdim kesinlikle anlamadım. Kurgu güzel, yazarımızın kalemi özel ve anlatımı akıcı olunca bitirmeden de bırakmak olmazdı zaten.
Ahsen ve Çağan…
Onlar büyük aşk yaşayarak evlilik kararı almış bir çift değillerdi ama biraraya geldiklerinde çok daha büyük bir aşka yelken açmışlardı.
Nasıl mı?
Annesini kaybettikten sonra babasıyla yaşamaya devam eden ama amcalarının da sürekli onların evine gelmesiyle yükü ağır olan Ahsen bir gün kapılarına dayanan ırz düşmanı Ersin yüzünden zor bir duruma düşer.
Babası Ersin ile evlenmesi gerektiği konusunda ısrarcıdır ama Ahsen onunla evlenmemek için babasının kendisini öldürmesine bile razıdır.
Ahsen kaçtıkça babası kovalar ve o sırada Ahsen’in karşısına orta yaşlarda evli bir çift çıkar.
Kader hangi anda ağlarını örmeye başlamıştır bilinmez ama karşısına çıkan Nesrin teyzesi ile Adil amcası Ahsen’in kurtuluşu olmuştur.
Emekli asker Adil Bey, Ahsen’in öz babasıymışcasına kendisini baba sanan o adamın karşısında dağ gibi durmuş ve Ahsen’i kanatlarının altına almıştır.
Ahsen’i evlerine almışlardır almasına ama biliyorlardır ki Ahsen’e rahat vermeyecektir babası.
Nesrin Hanım ile Adil Bey kafa kafaya verir ve evlenmeye hiç niyeti olmayan, sadece vatanı için yaşayan ve gerekirse uğruna da şehit olmaya hazır oğulları Yüzbaşı Çağan ile Ahsen’i evlendirmeye karar verirler.
Ama biliyorlardır ki Çağan’ı bu evliliğe ikna etmek çok zor olacaktır.
Hele ki görev aşkıyla yanıp tutuşan bir askeri hiç sebepsiz yanlarına çağırmak çok daha zordur.
Neyse ki Adil Bey’in hala sözünün geçeceği dostları vardır askeriyede ve Çağan karşı koyamayacağı bir emir ile izinli olarak ana baba evine gelir.
Çağan ailesine o kadar düşkündür ki
PINAR ÖZEN~VATANIMSIN~
Selam.Bugün sizlere sevgili pinaroozen kaleminden #vatanımsın kitabı ile geldim.Bu kitap aynı zamanda benim yazarın kalemi ile tanışma kitabımda oldu.Gerek kurgu olsun gerekse yazarın kalemi olsun güzel ve akıcıydı.Kitabımız her ne kadar asker temalı bir kitap olsa da,bu kitapta aile sevgisini,arkadaşlığı,dostluğu ve tabii ki aşkı okuyoruz.Çağan karakterini çok sevdim.Özellikle anne ve babasının tek bir sözüyle Ahsen’e sırtını çevirmeyip sahip çıkmasını takdir ettim.Ahsen’i öyle güzel sarıp sarmanı yiyip korudu ki çok güzeldi.Hele Çağın’ın anne ve babasına bayıldım.Bu devirde böylesi çok zor denecek cinste bir aileydiler.Ahsen’in de tüm yaşadıklarına rağmen pes etmemesini ve kendisine sahip çıkan aileyi benimseyip sevmesi güzeldi. Yan karakterlerden özellikle Doğan karakterine bayıldım. Onun hikayesinde okumayı çok isterdim.Belli mi olur belki yazarımız ona da bir kitap yazar. İçinizi ısıtacak sıcacık bir kurgu okumak istiyorsanız bu kitaba bir şans verebilirsiniz.
#konusu
Ahsen küçük yaşta annesini kaybetmiştir.Ne yazık ki kendisine şiddet uygulayan,sorumsuz babasıyla büyümek zorunda kalmış genç bir kızdır.Kendisine mahallenin serserilerinden birisi musallat olmuştur.Ama Ahsen babasını korkusundan bunu kimseye anlatamamıştır.Böyle bir günde aynı adam tarafından büyük bir iftiraya uğramıştır.Ne yazık ki babası kızına inanmak yerine,karşı tarafa inanmayı seçip,Ahsen’e şiddet uygulamış ve eğer o adamla evlenmezse onu öldürmekle tehdit etmiştir. Ahsen ise onunla evlenmektense ölümü tercih eder ve babasından kurtulmak için evden kaçar. Tam bir çıkmaz sokağa geldiğinde ise imdadına yaşlı bir çift yetişir.
Çağan; mesleğine, vatanına aşık bir yüzbaşıdır.Onun için Vatan her şeydir ve onun önüne hiçbir şey geçemez.Aşk, evlilik asla ona göre değildir.Bir
Ahsen babasınin yaninda eziyet görerek büyüyen bir genc kız.Birgun bir taciz sonucunda atılan iftira ile babası canına kıymaya kalkar.Yoldan gecen tanımadığı bir çift onu korur ve sahip çıkar.Bu çiftin ise aklına gelen yol oğulları Çağan ile evlendirmeleridir.Çağan vatanı icin herseyi göze alan ve vatan aşkı ile yasayan bir adamdır.Bu ani evlilik iki taraf icinde kolay olmayacaktır.Beklenmeyen duygular ve beklenmeyen misafirler hayatlarina dahil olacaktır.Ben okurken aşırı keyif aldım ozellikle anlatim dili akiciligi tam benlikti.Ozellikle rs donemindeyseniz bence kurtarıcı bir kitap.Askeri olsun zorunlu evlilik olsun diyorsaniz o eser iste budur.
Kalbiniz yalnızca vatanınız için atarken, "Vatan gerisi teferruattır." derken, zorunlu olarak evlendiğiniz kişi vatanınız olabilir mi?
Ahsen, küçük yaşlardan itibaren babasının yanında türlü eziyetlere maruz kalarak büyümüş bir genç kızdır. Ancak bir gün, üzerine atılan iftirayla hayatı geri dönülmez bir yola sapar. Babası, bunu bir namus meselesi haline getirerek Ahsen'in canına kıymaya karar verir. Ne tesadüftür ki o sırada, eski asker Adil ve eşi Nesrin oradan geçmektedir. Adil, genç kızın halini gördüğü an, hiç düşünmeden müdahale eder ve onu babasının elinden kurtarır. Ahsen’i sahiplenmek ve korumak adına evlerine götürürler.
Nesrin Hanım, Ahsen’in temiz kalbini ve saf ruhunu hemen fark eder. Belki de bu yüzden, kalbi yalnızca vatanı için atan, şehadet mertebesinden başka bir şey düşünmeyen oğulları Çağan ile evlendirmek ister. Ahsen için bu teklif, bir kurtuluş olduğu kadar, yeni bir başlangıçtır. Bir askerle evlenecek olması ona güven verir ama onu asıl heyecanlandıran şey, nihayet bir ailesinin olacağı gerçeğidir.
Ve Çağan için her şey, Ahsen’den sonra değişmeye başlar…
Askeri kurgu okumaya bayılıyorum ve bu kitapta zorunlu evlilik temasının işlenişi beni özellikle cezbetti. Sadece onu korumak adına, sevmeden evlendiği bir kadına zamanla delicesine âşık olan bir Çağan okuyoruz. Başlangıçta vatanı onun için her şeyken, zamanla Ahsen onun vatanı hâline geliyor.
Ben betimlemeleri ciddi anlamda seven bir okuyucuyum çünkü bir kurgunun içine tamamen dalabilmem için betimleme olmazsa olmazdır. Bu kitapta, ne yazık ki betimlemeler bana biraz eksik geldi. Keşke daha fazla detay olsaydı ve hikâyenin atmosferini daha derinden hissedebilseydim diye düşündüm.
Bu tarz askeri kurgu okumayı sevenler için güzel bir öneri olabilir. Kitapla kalın!
Bazı nedenlerden dolayı Ahsen'in başı dertte ve yolları Çağanla kesişiyor. Çağan, Ahsen'i kurtarmak için onunla evleniyor ve böylece hikâyeleri de başlıyor. Kurgu olsada aile bağları, birbirlerine karşı sevgi ve saygıları çok hoştu ♡ Betimleme ve yazım konusunda bazı eksiklikler var. Bu biraz rahatsız ediyor maalesef ki :( beklentimin altında kaldığını söyleyebilirim.
Zorunlu evlilik️
Askeri kurgu️
Ahsen'in hayatın daki zorluklar daha o çok küçükken başlamıştı. Annesinin kaybından sonra babasına hizmet ettiği yetmiyormuş gibi amcası ve çocuklarına da hizmet etmişti.Neden Çünkü yengesi sürekli hastaydı numaradan Tabii ki...
Ahsen güzelliği dillere destan alımlı bir kızdır. Mahallenin serserisi Ersin Ahsen'i elde etmeye çalışır.İsteğine ulaşamayınca Ahsen ile birlikte olduk diye iftira atar bunu öğrenen babası Ahsen'i Sokak ortasına döver ve öldürmek ister. Adil Bey ve eşi gece yürüyüşüne çıktıklarında genç bir kız çığlığı duyarlar ikisi de genç kıza yardıma giderler kıza kıyamazlar babası alın götürün bu namussuzu Ama eninde sonunda bulup öldüreceğim der. Adil Bey ve eşi kızı alıp evlerine getirir. Bu kızı nasıl kurtarsak diye düşünürken bir tanecik oğullarını görev yaptığı yerden çağırırlar. Çağan'a bu kızla evleneceksin derler .Çağan başta sıkıntı çıkarsa da hiçbir zaman annesini ve babasını kırmadığı için Ahsen'le evliliğe razı olur. Işte Çağan ve Ahsen'in hikayesi Asıl bundan sonra başlıyor. Vatan sevdalısı Çağan başlarda kabul etmek istemese de artık yapacak bir şey yoktur. O evli bir adamdır hem Vatanına sevdalıdır hem de bir eşe sahiptir. Çağan'ın ve Ahsen'in bilmediği ise kaderlerinin çok önceden çizilmiş olmasaydı. Onlar ne yaparsa yapsın Kader onları bir gün yine bir araya getirecekti.Adil bey ve eşini okurken anlayışlı olmalarına her şeye güzel bakmalarını çok sevdim. Sevdiğim diğer karakterlerden biri de Doğan adamın dibi.
Beni en çok üzen şeyse Annen olmaması babanın sana sahip çıkmaması ve kocana kızdığın zaman gidecek Hiç kimsem yok dizinde ağlayabileceğim ,kalabileceğim bir ev ve gidiyorsun yine kocanın kuzenin kapısını çalmak zorunda kalıyorsun bu beni çok üzmüştü. Ama bazen Allah öyle bir kayınvalide ve kayınpeder
Kitabın arkasında yetişkin içerik yazmasını gereksiz buldum. Yetişkin içerik kesinlikle değildi. Onun dışında kitap güzel ilerledi, karakterleri vs. beğendim.
Gebe ve Hayalet Aşk kitaplarının yazarı, kitap ve kahve bağımlısı, mutlu sonla bitmeyen hikayelerin baş düşmanı, iyiliğe olan inancını hiç kaybetmeyen bir romantik.
''Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğuyum. İstanbul’da doğup büyüdüm ve hala İstanbul’da yaşıyorum. Küçükken en büyük hayalim bir daktilom olmasıydı çünkü yazarlar kitaplarını daktiloda yazıyordu ve bende bir yazar olmak istiyordum.''