Veliaht Prenses Vi Solaris'in, daha doğmadan önce geleceği bir anlaşma ile belirlenmiştir. Ailesi, Vhalla ve Aldrik Solaris barışı sağlamak için kızlarını on dört yıl boyunca Kuzey'in vesayetine bırakmak üzere Kuzey'in Şef'i ile anlaşmışlardır. Lakin Vi on yedi yıl geçmesine rağmen hala evine dönememiştir.
Babası gibi bir Alevtaşıyıcısı olmak üzere eğitimlerine devam etmektedir. Ayrıca tüm kıtayı etkisi altına alan Beyaz Ölüm adında bir salgın başlamıştır. Ve Vi'nin dönüşü sürekli ertelenmek zorunda kalmıştır. Lakin aldıkları son haberle Vi gelecek bahar Güney'e ailesinin yanına dönebilecektir.
Vi tüm bunlar olurken on yedinci yaş gününde Uyanış'ını yaşamıştır. Lakin bununla birlikte bazı görülerde görmeye başlamıştır. Kıtada yaşayan herkesten çok daha farklı bir güce sahip olduğunu fark etmiştir. Görülerinde gördüğü sonrasında gerçek olduğunu fark ettiği adam Taavin onunla aynı güçlere sahip nadir kişilerdendir.
Vi'nin öncelikle senatonun gönderdiği, Baş Senatör'ün oğlu Lord Andru Rarren'in göreve uygun olup olmadığı hakındaki değerlendirmesinden geçmesi gerekmektedir. Lakin düşman günden güne aralarına karışmaktadır.
Bu evreni çok özlemişim.Bu seriye başlamadan önce Hava Uyanıyor Serisi'ni okumanızı tavsiye ederim. Çünkü bu seri kızları Vi'nin hikayesi.Bir yandan Vi'nin Kuzey'de geçen yıllarını ve oradaki yaşantısını, bir yandan da açığa çıkan güçlerini nasıl kullanacağını öğreneceğini okudum. Tabi bir de imparatorluğun son durumunu gördük.Yavaş bir olay döngüsü ile başladı kitap ama sonradan olayların ardı arkası kesilmedi.Birçok olay bir arada olunca ortalık çok karıştı ve Vi hepsinin ortasında kaldı.Bir yandan Andru'yu çözmeye çalışırken bir yandan da yeni tanıştığı Taavin ile güçleri üzerine çalışması ve Hilal Kıtası hakkında araştırmalarını sürdürmesi gerekti.Kitabın sonlarına doğru alınan bir haberle ise şoklar geçirdim.Olaylar nasıl ilerleyecek çok merak ediyorum en kısa zamanda devamını okuyacağım.Fantastik evrenleri seviyorsanız kesinlikle siz de yazarın kalemi ile tanışmalısınız.