Girdap Günlükleri Birinci Kitap

Ece Yücesoy
Mart 2023
Yabancı Yayınevi
Orijinal Adı:
Vortex Visions (Vortex Chronicles #1)

2023 4. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2023 00:23
Hava Uyanıyor serisini okumayan ya da bilmeyen yoktur, o yüzden bu seriye de herkesin aşina olduğunu farz ediyorum. :') Hem kitap hakkında hemde Hava Uyanıyor serisi hakkında spoiler vermemek
2023 Okuma Raporları
2025 32. kitabı
Veliaht Prenses Vi Solaris'in, daha doğmadan önce geleceği bir anlaşma ile belirlenmiştir. Ailesi, Vhalla ve Aldrik Solaris barışı sağlamak için kızlarını on dört yıl boyunca Kuzey'in
2023 28. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2023 15:21
Selamlar! Hava Uyanıyor serisinin evrenine ait olan bir kitap yorumu ile geldim. O seriyi okumadıysanız da bunu okuyabilirsiniz, çok bağlantılı değil. Vi, Aldrik ve Vhalla’nın kızı (Hava
2023 50. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2023 00:00
Girdap Görüleri ~ Elise Kova . Oluşturulan evren ve detaylarıyla aşık olduğum bir kitapla yeniden sahnedeyiz dostlar Şimdi Hava Uyanıyor serisinden tanıdığımız karakterlerin kızları Vi ile yeni bir
2023 134. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2023 21:36
Vi, kimsenin hakkında hiçbir şey bilmediği uzaktaki varis… O Aldrik ve Vhalla Solaris’in kızı. Vi daha doğmadan önce yapılmış bir anlaşma vardı. Soricium kalesinde geçirdiği on dört yılın ardından
2023 10. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2023 02:01
Kitap hava uyuyor serısının evrenı olarak adrik ve vhale nın kızlarını antlaşma ile sahraya vermesiyle başlıyor ama bu kitabı hava uyuyoru okumadan da rahatlıkla okuyabılırsınız çünkü olaylarının hatırlatmaları yazar okumayanlar için acıklamıs .Solares imparatorluğundaki karakterleri azda olsa o evreni okumak jaxi görmek benim için güzeldi .Kitabımızın ana karakterı Vi anne baba özlemi geçen bir kız on sekız yaşında kendi ülkesine dönücek ve tahtın varisi bir prenses fakat ülkeler de beyaz ölüm denen hastalık yaygın ve aynı zamanda bilmediği başka yagen güçlerine sahip ve görüler görüyor hilal şehrininde yaşayanların kaderi de Vi elinde çünkü o hem sampiyon hem de anahtar ...kitap güzeldi benim için birazcık daha fazla aşk sahnesi olsa daha iyi olurdu belkı serinin diğer kitaplarında daha fazla aşk sahnesi görürüz..
2023 36. kitabı
Okunma: 30 Mart 2023 00:00
"Birileri tahttan daha fazla güç koparmaya teşebbüs ettikçe, kraliyet ailesinin sorumluluğu da artıyordu. İyi bir hükümdar olmanın şartlarından birinin de ağır tacı hakkıyla takabilmek olduğu
2025 5. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2025 01:06
Selam! Bu yazarın kitaplarını ve yazım dilini seviyorum. Hava Uyanıyor serisinin yan serisi olan bu seriye uzun zamandır başlamak istiyordum; kısmet bu zamana imiş. Üçüncü kitabı da yeni çıkmışken
2023 21. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2023 13:36
Girdap Görüleri |  Elise Kova "Ev, görebileceğini hiç düşünmediği bir yerdi. Bir gün kavuşmaktan vazgeçtiği yer." Aldrik ve Vhalla' nın biricik kızları Vi Solaris, kuzeyde mecburu sürgündedir. Ailesine kavuşmayı bekleyen Vi' nin ilk önce güçlerinde ustalaşması gerekiyordur. Uyanış yaşaması lazımdır. Ancak Vi bir zaman sonra güçlerinin ondan beklenenden daha farklı olduğunu öğrenir. "Bir gün aşkı bulacağını ya da aşkın onu bulacağını umut ediyordu. Ama hiç kimseye karşı böyle hissetmemişti; kitapların anlattığı o kelebekler ve rüya âleminde hissetmeler falan yoktu." Uzun bir aranın ardından Hava Uyanıyor evreninde dönmek çok güzeldi. Birebir diyalogları olmasa da Vhalla ve Aldrik hatta oğulları Romulin' den haber almakta keyifliydi. Bu kitap 5 kitaplık bir serinin başlangıcı. Eğer Hava Uyanıyor kitabı ile karşılaştırırsak fantastik evren ve olaylar daha fazlaydı. Vhalla'nın hikayesi biraz daha romantizme yakındı. Ancak Vi'nin hikayesi bana daha fazla fantastik öge sundu. O yüzden beğendiğim bir giriş kitabı oldu kesinlikle. Bu kitapta Jax karakterinin oluşuda ayrı güzel noktalardan biriydi. Hava Uyanıyor serisini okumadan bu seriye başlangıç yapılabileceğini düşünmüyorum. Çünkü olayların birbiri ile bağlantısı var.
GmzNr
GmzNr
İnceleme

Elise KovaYazar · 19 kitap
Hep fantastik dünyalara ilgi duydu. Bir şekilde İş Yönetimi yüksek lisansı yapabilecek kadar gerçek hayata odaklanmayı başardıysa da hemen ardından kendi büyü sistemini yaratmak için en sevdiği yazma battaniyesinin altına kıvrıldı. Şu an Florida’nın St. Petersburg şehrinde yaşıyor ve yazmadığı zamanları video oyunları oynayarak, anime izleyerek ya da okurlarıyla sosyal medya üzerinden sohbet ederek geçiriyor.