2025 69. kitabı
Okunma: 10 Mart 2025 10:47
Merhabalar dostlar Turk edebiyatının en önemli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık tarafından ilk kez 1936 yilinda basılan kitap ,İnkılap kitabevi tarafından yeniden basılmış. Adını ilk oykuden alan kitap diğer Sait Faik kitapları gibi sıradan insanları anlatıyor. Bence zaten sıradan, silik insanları en iyi anlatan yazardır Sait Faik .Onun adını duyunca aklıma deniz ,balıkçılar nasılsın çok da Adalar gelir .. Bu kitapta 19 öykü var .sıradan insanların hayatları, hayalleri ,işçi sınıfının yasadigi zorluklar sık sık yer alıyor öykülerde. Sade ,samimi ve akıcı bir üslubu vardır yazarın. O kadar içimizden insanları anlatırlar ki sanki tanıdığımız biri ,alışveriş yaptığımız esnaf ,balik aldığımız balıkçı, fabrikada çalışan iscidir onlar.. Benim en sevdigim hikayelerden bahsedeyim biraz size.. Semaver öyküsü beni mahvetti bir kere .Bir fabrika işçisinin annesiyle yaşamı ve odalarında eksik olmayan semaveri anlatıyor. Stelyanos Hrisapulos Gemisi ,bir papaz ve kucuk torununun hayallerine yer vermiş. Meserret Oteli ,uzaklardan gelen bir yabancının yasadiklarini anlatir . İpekli Mendil ,bir ipek fabrikasindaki işçilerin hayallerine yer veriyor Üçüncü mevki de bir yolculuk sırasında tren kompartmanındakiler ,Garson da ise hayallerini paraya satmamis bir adamın öyküsünü okuyoruz ... Hepsi birbirinden sıcak ve samimi bu öyküleri okumazsanız,insani anlamaktan uzak kalırsınız.. Kitapla kalın Dostlarım.... SemaverSemaver Sait Faik AbasıyanıkSait Faik Abasıyanık
SemaverSait Faik Abasıyanık · İnkılâp Kitabevi · 202515,2bin okunma