Harry Potter’a farklı bir bakış! “Potterhead”ler için!
2025 33. kitabı
Okunma: 11 Mart 2025 12:48
Herkesin bir favori Harry Potter karakteri var, sizinki hangisi? Birlikte konuşalım, birlikte tartışalım! Yorumuyla eşlik eden bir takipçime de Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabı hediye edeyim. Daha çok okunsun, tüm kitaplıklarda yer bulsun! Ne Harry Potter bir çocuk kitabı ne sizler birer çocuksunuz: Yalnızca güçsüz, zayıf, dünyayı değiştirmek isteyen ama buna gücü yetmeyen, hayatının iplerini elinde tutmaya çalışan ama başaramayan insanlarsınız! Hayır, alınmayın sakın söylediklerime! Hepimiz böyleyiz! Bundan gözlüklü, zayıf, çelimsiz bir çocuğu bu kadar çok sevmemiz. Bundan hayata bu kadar yenik başlayan bir karakterin ardı ardına kazandığı başarılara mutlu olmamız. Tüm zayıflığımızla, çelimsizliğimizle ve kimsesizliğimizle onda kendimizi buluyoruz çünkü! Yapamadığımızı yapıyor, değiştiremediğimizi değiştiriyor ve kimsesizliğimizi güçlü dostluklarla kapatıyor. Yaşayamadığımız hayatı yaşattığı için Harry Potter. Hepimiz birer Harry Potter’ız olanca yenikliğimizle! “Johanne Kathleen Rowling” nasıl bilirsiniz? İlk ismini hiç duymuş muydunuz? Duyamazsınız çünkü tüm dünyaya J. K. Rowling olarak lanse edildi! Kendisi kadındı ve kadın yazarlar okunmuyordu, bu nedenle kendisine isminin kısaltması kullandırıldı, kadın olduğu gizlendi. Trajikomik değil mi? Ve o “silik” kadın Harry Potter’ın ta kendisi! “Sıradan bir ailenin gözlüklü, çilli, her türlü sporif aktiviteden uzak çocuğu” En büyük kaybı annesi… Ailesini kaybeden bir çocuk anlatabilirdi ancak aile özlemi çeken bir çocuğu. “İnsanlar fotoğraflardan çekip gitmezler.” Bu nedenle belki de birçok yerde hareket eden fotoğraflar var. Zor bir hayat yaşıyor Johanne Kathleen. Eşi kendisini terk eder ve çocuğuyla birlikte “bakım parasıyla” yaşamını devam ettirmektedir. Yardım istediğinde yetkililerden “doğururken düşünseydin,” cevabını alır. Hayal gücü elindeki tek zenginlik ve o güçle serinin ilk kitabını yazar. Art arda 12 yayınevinden “RET” cevabı alır. Ancak basıldığında alt üst eder satış grafiklerini! İnsanlar hayal gücüyle kurduğu dünyayı çok severler ve diğer kitaplar da peşinden gelir. Kitaplar okurların hayatını değiştirirken bu seride hem okurların hem de yazarın hayatı bambaşka bir hale gelmiştir. “Yaşamak bu, insanın her dileği gerçekleşmiyordu.” Eserin hayatımıza girişiyle birlikte okur dünyası ikiye ayrılır. Alışkın olunmayan bir türdür ve kimi insanlar sihirli dünyasını, uçan süpürgelerini, ejderhalarını, üç başlı köpeğini, Harry’nin dostluklarını, düşmanlarıyla mücadelesini sevseler de kimileri fazla çocuksu bulur. Bir masaldır onlar için ve okumaya değmezdir. İlk yayınlandığı tarihin üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen bu tartışmalar halen devam eder. Her şeye rağmen verdiği mesajın, oluşturduğu kurgusal dünyanın, kurduğu arkadaşlık ilişkilerinin olağanüstü olduğunu düşünenlerdenim. Beyaz perdeye aktarımında da esere oldukça sadık kalınmış, en az eser kadar büyülü bir dünya oluşturulmuştur. Yıllar önce okumuş, oldukça sevmiştim. Resimli özel baskısından okumak ayrı bir lezzet verdi. Serinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı Her şeyin en baştan başladığı yer. Fazla rutin, hayal gücünden uzak bir hayatınız varsa ve hala denemediyseniz geç kalmayın derim. Bir doz hayal gücünün iyi gelmeyeceği çok az şey vardır. Eminim hoşunuza gidecek ve tutunacaksınız. Velev ki okuduysanız gelin yorumlarda konuşalım!
Fantastik
Harry Potter ve Felsefe TaşıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 202564,9bin okunma
1 +1'leme
18bin Gösterim
Mikail Balcı
ÇEKİLİŞ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR! Kazanan okur, Esma Nur olmuştur. Kıymetli yorumlarıyla eşlik eden herkese teşekkür ediyorum. Harry Potter ve Felsefe Taşı kazanan okurumuzdan adres bilgileri bekliyorum. (Çekiliş "Kodvizit" aracılığıyla yapılmıştır, videosu mevcuttur, katılan kıymetli dostlara gönderebilirim)
Ben Harry Potter karakterleri arasında net bir seçim yapamam ama en çok sevdiklerim Sirius, Lupin, Harry bir de George ve Fred
Hepsi muazzamdı...
Bu seriye daha bi kaç yıl önce başladım çok etkileyici sürükleyici kitaplar gerçekten. Zümrüdü Anka yoldaşlığı kitabına kadar çok hızlı okumuştum ama onda takılıp kaldım bitmedi yarım kaldı bigün seriyi tamamlarım belki kimbilir.. Benim karakterimde tabiki Hermione :) Kitaptaki karakterlerin hepsi çok iyi ama ruh emiciler aklıma geldikçe bi ürperme gelmiyor değil hani :)
Bence kesinlikle bitirmelisiniz. 😊
Tabikide Severus Snape. Harry Potter ın aslında Harry in hayatını değilde Snap in aşk hayatını anlattığını anlayınca büyüyor insan.
Mikail Balcı
Ben de Snape ile Hermione arasındayım.
Hermione Granger ve Severus Snape
Hayatımın çok zor bir zamanında, kötü bir olay yaşadıktan sonra tanıştım Harry Potter serisiyle. Bu yüzden mutlu olduğumda olduğu kadar üzüldüğümde, içime kapandığımda, kendimi iyi hissetmediğimde açar okurum ya da izlerim. Beni o zor dönemden her seferinde çıkarır. Hayatımın her yerinde Harry Potter var. Eşyalarım, kıyafetlerim, odam, en çok da zihnim. Ve en sevdiğim karakter de Harry. Bunu söylediğimde başrol olduğu için diyorlar ancak ben Harry karakterinin çok sağlam, dayanıklı, cesur, fedakâr, merhametli ve -Dumbledore'un da en güçlü silah olarak- dediği gibi sevmeyi bilen bir kişilik olduğunu düşünüyorum. Belki de en zor zamanımda okuyarak kafamı meşgul ettiğim için, acıya dayandığım, Harry gibi yitik bir durumdan çıktığım için en çok onu seviyorumdur.
@cansuscn kesinlikle...