·56 syf.····Okunma: 11 Mart 2025 17:59 35 yaş şiiri sayesinde adını herkesin bildiği Cahit Sıtkı'nın aynı adlı şiir kitabı bir bütün olarak beni çok etkilemişti
Bohem bir şair, düşünceleri, yaşayışı, istekleri ve şiirleri arasında çok tutarsızlıklar var, bu durum şiirlerine melankoli olarak yansıyor.
Babasına yazdığı mektupta dediği gibi, bu adam şiir yazmasaymış yaşayamazmış, öte yandan sadece 46 yaşındayken hayatını kaybediyor..
Üstelik felç halinde aylarca yatağında can çekiştikten sonra..
Çok üzücü
Kafiye karşıtı Orhan Veli'nin 1950 yılında ölmesiyle mezar taşının kafiyeli olması gibi, "yaş 35 yolun yarısı eder" diyen şairin 46 yaşında ölmesi hayatın bir tür 'kara mizah' denemesi gibi .
Bu mini kitapta yazar Selim İleri, kısaca C. S. dediği bu şairin hayatı, bir başka yazar Peyami Safa ile olan ilişkisi ve tüm bunların kendi hayatını nasıl etkilediğini, hayatında nasıl bir yeri olduğunu çok güzel ama yarı kapalı şiirsel bir dille anlatmış.
Sanki bir iç döküş ve bir anma