Eğer ki Frieren - Cilt 1 (Sousou No Frieren) animesini ya da mangasını biliyor ve seviyorsanız bu kitaba da yine aynı şekilde aşık olursunuz. Çünkü hem sakin, akıcı ve sürekleyici hikayesiyle hem de okuyucularına hissettirdiği duygular açısından Frieren'e oldukça benziyor. Hele ki uzun kulaklı karakterler...
Yazarın kalemi, anlatım şekli, betimlemeleri; mekanlara, kişilerin görünüşlerine ve yaşadıkları duygulara dair ayrıntılı açıklamaları, sağlam arka plana sahip karakterleri ve kurgusunun tamamıyla bana kalırsa her yönden oldukça başarılı bir kitaptı. Çok Sevdim, Severek Okudum Ve Yine Büyük Bir Sevgiyle En Yakın Zamanda Devamını Getireceğim.
Her bir karakteri ayrı ayrı güzeldi ve hepsi de bağ kurabileceğiniz türden kişilerdi, hiçbiri yüzeysel değil aksine uğraşılarak, büyük emeklerle yazılmıştı. En azından ben bunu çok şekilde net hissettim.
Hikayeyin içeriğiyle ilgili ayrıntı vermeyeceğim çünkü bunu bizzat kendiniz okumanız en iyisi olur. Tek dileğim bütün karakterlerin sonunda mutluluğu bulması ve Eira ile Nos'un kavuşabilmesidir. Yol sizden yana olsun dostlarım.