Bu kitapta yaralı 3 kadın’ın hikayesini okuyoruz.
Handan kendini sevmeyen bir adamla evlilik hayali kurup mutlu olacağını,zaman geçtikçe eşinin kendisini seveceğini düşünür ancak işler hiç de istediği gibi gitmez.Çok severek kaçtığı o adam aslında bambaşka biridir.Kayınvalidesi de başından beri kendisini istemediğinden türlü eziyetler yapar.Kocası olacak adam bir yandan kayınvalidesi diğer yandan Handan’ın hayatını mahvederler.
Handan’ın bu karanlık dünyasına bir güneş gibi doğan şermin dünyaya gelir ancak kayınvalidesi handan’a bebeği pek yaklaştırmak istemez.Gece yatarken bile şermin’i türlü bahanelerle kendi yanına alır.
Eşide başka biri ile kaçıp gidince kayınvalidesi de sürekli eziyet edince Handan’ın canına tak eder şermin’i geri de bırakarak başka bir evlilik yapmak zorunda kalır.
Handan’ın hikayesi yukarıda ki gibiyken.Biz bide Şermin’in hikayesine konuk oluyoruz. Hem annesiz hem babasız büyüyen şermin ebeveyn sevgisini bilmeyen bir kadın olarak karşımıza çıkıyor.Kanser tedavisi görürken hastane sürecinde refakatçisi,kızı gibi gördüğü Peri’ye bu olayları anlatması ile öğreniyoruz.
Aynı zamanda da şermin’in sevgi dolu ailesini tanıyor ve kendinin görmediği sevgiyi ailesine doya doya yaşatmasına şahit oluyoruz.
Özlem ise Handan’ın ikinci evliliğinden dünyaya gelen ve hayata bir sıfır yenik başlayan diğer bir kadın.Özlem’in babası da çok kötü bir insan olduğundan handan orada da dayanamayıp kızını da alıp kadın sığınma evine yerleşir.Kadın sığınma evinde büyüyen Özlem orada ki acılı,yaralı kadınların hayatlarından derinden etkilenirken aynı zamanda da Şermin’i geri de bırakmak zorunda kaldığı için aklı hep onda olan anne Handan,şermin’e veremediği sevgiyi özlemden de sakınır ve ona da vermez.Azıcık sevdiğinde ise hep şermin diye sever.Bu durum ise Özlemde Ablasını tanımadan nefret etmesine sebep olur.
Şermin anne ve babası yanında olmadığı için sevgiyi bilmezken Özlem ise annesi yanında olduğu halde bu sevgiyi bilmez….
Bu üç yaralı kadın ise yıllar sonra Şermin’in hastalığı ile bir araya gelip geçmişleriyle yüzleşirler.
Handan’ın hayatı hiç kolay olmamış,yaşadıklarına şahit oldukça bir yanım ona kızarken diğer yanım onu anladı. Kızdığım noktalardan biri ise Özlem’e bu denli uzak durmasıydı. Özlem anılarını anlatırken deyim yerindeyse kalbim parçalandı resmen Onun o çocukluk halini sarıp sarmalamak istedim
Şermin’in güçlü duruşu ise bir çok kadına ilham olacak nitelikteydi.
Aile,sevgi eksikliği,çocukluğa bağlı travmalar gibi hassas konuları işleyen yazarımız akıcı,sade üslubu ve nokta atışı tespitleriyle kalitesini ortaya çıkarmış.
Severek okuduğum bu kitabı sizlere de tavsiye ederim