25 kadın 25 öykü
2025 29. kitabı
Merhaba dostlar bugün @sudanseyler derleyip düzelttiği #25KADIN25ÖYKÜ kitabı ile geldim. Ayşe Nur tavsiyesi için teşekkür ederim “Hikayelerimizi anlatmak, unutulmamak ve unutmamak için buradayız. Vazgeçmiyoruz. Aksine tüm vazgeçişlerimiz ise bir ayağa kalkıştır.” 2020’de çıktıkları bu yolda üstüne ekleyerek devam eden kadın yazarlarımızın 2021 de ilk kitap yayınlandı ve her yıl çıkan kadın öykü kitaplarının bu yıl 25 Kadın 25 Öykü olarak yola devam ediyorlar. Bu seneki konumuz giriştende anlaşılacağı üzere “VAZGEÇİŞLER” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bilhassa bugün paylaşıyorum. Kadınları görmezden gelenler. Sesini duymamak için kulağını tıkayanlar. Sizlere rağmen biz buradayız. Ayakta ve hayattayız. Bizden çalmak istediklerinize inat VAZGEÇMİYORUZ. Ne bu hayattan, ne de yaşamaktan VAZGEÇMİYORUZ. Derleyen ve Düzenleyen; Ayşe Gül Göçerşeç (FUNDA ERGENEKON) Öykülerden Bir fenomen, popüler bir diyetisyen ve göz önündeki ilişkileri yaşamlarındaki eksiklikler birbirleri üzerinden kazandıkları ile tamamlayan ilişkiler. Seher, babasının dayağı ile ölüme en çok yaklaştığı gecede kendini sokağa atar bir kaldırımda otururken karşısına çıkan Güneş ile hayata yeniden başlayan Seher. Fidan, kucağında bebeği ona türlü eziyetler eden adamdan boşanmak istiyordu. Bu acımasız adamın kadını sağ bırakmaya niyeti yoktu Fidan nasıl kurtulacaktı elinden? Bunlar sadece birkaç tanesiydi öykülerin kadına ve mücadelesine dair kıymetli bir eser. İlk Türklerdeki Anaerkil topluma tekrar kavuşursak belki bu yakıp yıkmalar son bulur. K*tledilen hiç bir kadınımızı unutmuyoruz! Unutmayacağız! # #cigdemileokuyoruz #kadın #öykü #kadınhakları #kesfetteyiz #kadıncinayetleri #8mart #8martkadınlargünü #dünya #türkiye #kesfet #kadınolmak #unutmadık
Kadın
25 Kadın 25 ÖyküKolektif · Artshop Yayıncılık · 202518 okunma