2025 11. kitabı
Okunma: 13 Mart 2025 00:58
Toplumun her kesimine rahatlıkla hitap edebilecek yazımı, uslubu oldukça akıcı bi eser. Aslında bir tarih kitabı ama yoğun bilgi barındırmıyor, okurken sıkılmıyorsunuz. Aralara kendi görüşlerini de muhakkak ekliyor ve en sevdiğim kısmı da sanırım bu. Ulemanın görüşlerine katıldığı-katılmadığı pek çok konuyu dile getirmesi bakımından tartışmalı hususlara da vakıf oluyorsunuz. Emeviler kitabı serinin okurken beni üzen tek kitabı olabilir. Peygamberden sonra baş gösteren yozlaşmalara hayret ediyorsunuz.Peygamberin vefatından çok kısa bir süre sonra kurulmuş olan Emevi Devleti, getirilen hükümlerin nasıl da bi anda unutulabildiğini, kendini halife ilan edenlerin, iman ettik dedikten sonra dünya hayatının oyun ve eğlencesine nasıl da kapılıp gittiğini gözler önüne seriyor. Dahası Peygamber torunlarıyla savaşılması ve pek çok günahın normalleştirilmesi ayrıca ürkütücü. Ancak o dönemlerden alınması gereken dersleri güncele uyarlayarak ufkunuzu genişletiyor da aynı zamanda İhsan Süreyya Sırma. Eseri okurken "insan nisyan ile maluldur" sözünü hep hatırladım. Bizler hiç unutmayalım ve hep hatırımızda tutalım inşallah..
Emeviler Dönemiİhsan Süreyya Sırma · Beyan Yayınları · 2022712 okunma