2025 20. kitabı
Okunma: 13 Mart 2025 09:12
Ebedi Rekabet - #KitapYorumu Bu kitabı seveceğimi biliyordum ki beklediğim gibi oldu çok sevdim. Ama tabii ki eksikler var hepsini konuşacağız. Öncelikle konusundan bahsetmek istiyorum. Iris Winnow annesi ve abisi ile yaşayan 18 yaşında bir genç kız, çalıştığı gazetede köşe yazarlığı için kapıştığı biri var, 19 yaşındaki Roman Kitt. Ek olarak kitapta bir savaş var, Tanrılar savaşı. Iris’in abisi Forest da bu savaşa gidiyor ve bir daha haberleşemiyorlar, Forest ne kadar yazacağım demiş olsa bile. İlerleyen sayfalarda Kitt ve Winnow’un savaş cephesinde rakipten aşka doğru ilerlemesini okuyoruz. He fell first & harder, baskın olmasa bile fantastik bir kurguya sahip büyük ihtimalle fantastik ögelerin çoğunluğunu ikinci kitapta göreceğiz diye düşünüyorum çünkü bazı noktalarda soru işaretleri kaldı bende sonlara doğru, spoiler olmasın paylaşmıyorum o kısımları. Sadece tamam yazar distopik bir evren yazmak istemiş ama o evrene dair tüm detaylar aktarılmamış, eksik bir evren olarak geçti bana. Ç fazla yer değiştirmiyor karakterler zaten ama en azından evrenin detaylarını öğrenmek isterdim. Ayrıca daktilo detayları, çiftin birbirini tanıması ve bağlanması açısından çok güzel bir fikirdi çok beğendim hikayeye de güzel bağlandı hoştu. Roman’ın kitabın başından beri Iris’e düştüğü belliydi zaten ama Iris’in hayatı zordu ve Roman’ı yalnızca onu geride bırakan bir rakip olarak görüyordu. Ona güvenmiyordu ve varlıklı bir ailesi olduğu için Roman’ın her istediğini yapabileceğini düşünüyordu. Ama Roman öyle düşünmüyordu, onun hayatını babası yönetmişti ve artık ipleri eline almanın vakti gelmişti. Roman gerçekten güzel yazılmış bir karakter oldu benim için, savaşın ortasında resmen aşkı için savaştı. Eksikler olmasına rağmen kitabı çok sevdim, ikinci kitapta detayları da okuruz diye umuyorum.
Ebedî RekabetRebecca Ross · Olimpos Yayınları · 20251,248 okunma