2025 16. kitabı
Okunma: 04 Mart 2025 05:43
ARAFTA - DEB. J. J. LEE Genç kurgu kitaplarıyla yeni bir yayınevi olan Yuzu Kitap’ın ilk kitaplarından ‘Arafta’ yorumu ile geldim. Öncelikle kitabımız bir çizgi roman ve çizimlerine bayıldığımı söylemek istiyorum. Kitabımızın ana karakteri Deborah ve tam da kitabın ismiyle uyumlu bir iç dünyaya sahip kendisi. ‘Arafta’ bir genç kız o, kendini ne Koreli ne Amerikalı hisseden, herkes tarafından dışlanan, yalnız kalan bir kız. Özellikle yeni bir yere taşınıp, okul ortamında zorluk çeken gençlerin hayatlarından parçalar taşıyor bu çizgi roman ve çizimleriyle Deborah’nın ruh hâli çok güzel yansıtılmış. Benim kitapta en çok üzüldüğüm nokta, Deborah’nın annesiyle olan ilişkisiydi. Annesinin Deborah’a karşı gösterdiği tutum beni çok sinirlendirdi ve babasının da bu durum karşısında pasif kalması daha da üzdü. Halbuki Deborah’yı anlayan bir anne olsaydı belki de Deborah bu süreci daha kolay atlatabilirdi. Kolay atlatabilirdi diyorum çünkü Deborah intihara bile kalkıştı. Kitapta intihar girişimi de var, okuyacak olan kişilere ufak bir uyarı olsun. Kitabı çok beğendim, bir iki saatte bitti zaten. Kendinle yüzleşmen ve kendini olduğu gibi kabul etmen konusunda güzel dersler veren bir kitaptı. Ben çok sevdim, tavsiyemdir.
AraftaDeb J.J. Lee · Yuzu Kitap · 2024397 okunma
1.163 Gösterim