·128 syf.····Okunma: 25 Şubat 2025 20:12 Şule Köklü’nün beş romanından sonra yazmış olduğu ilk öykü kitabı Ol Hikaye.Daha önce Yanık Maske ve Baltar adlı kitaplarını okumuş çocuklarıma da gönül rahatlığı ile okutturmuştum.
Sırada Mavi Koza ile Sır Nihan Oldu adlı eserleri var ilk fırsatta okuyup sizlerle paylaşacağım.
Ol Hikaye’de ki öyküler Anadolu insanının yaşamından hayatın ta içinden okuyucusuna ulaşır.Kadın olmanın zorluklarını anlatan ve çocukların bakış açısından büyüklerin dünyasına açılan öyküler fazlasıyla ilgimi çekti,bazıları boğazımda düğüm düğüm üzdü beni.Bunlardan biri Hamamda Şenlik adlı öyküydü yokluğun ve anne olmanın zorlukları anlatılmıştı o hikayede.Kart Horozun İnadı ve Bir Selfi Hikayesi okurken gülümsetti.Göbek Bağı ,Katil hikayeleri çocukların olayları nasıl yorumladığını,Döne’nin Ellerinde ise toplumun kız çocuğuna bakışının izlerini görürüz.
Genel anlamda çok başarılı öykülerdi hepsi de ,deyimler,atasözleri ,beddualar ,yerel söylemler yerleştirilmişti cümleler içine, yurdum insanının kullandığı bütün bu söz öbekleri hikayeleri de zenginleştirmiş,keyifli bir okuma yapmamızı sağlamış.
Yazarımızın kalemine sağlık ,yolu açık okuru bol olsun inşallah.Kendisini şahsi olarakta çok beğenmekle birlikte bir gün yollarımızın kesişmesini ümit ediyorum.Kitapla ve sevgiyle kalınız.