Zamanın Kırıldığı Yer: İnsan, Evren ve Ötesi
2025 110. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2025 15:57
Aeon - Benlik zamanın yalnızca bir kavram değil, bir varlık gibi ele alındığı, biçim ve içerik bakımından sınırları eğip büken bir roman. Bu kitap, sadece bir bilimkurgu anlatısı degil dostlarım…şimdi ve gelecek arasındaki çizgileri silikleştiren, okurun algısını hedef alan bir tür deneyim. Cüneyt Gönen klasik anlatı formunu reddediyor…Kronoloji bir yanılgıdan ibaret. Metnin içinde ilerledikçe zamanın kırıldığı, karakterlerin geçmişleriyle gelecekleri arasında sıkışıp kaldığını görüyoruz. Kahraman, kendisini dün mü, yarın mı, yoksa her ikisinde birden mi bulduğunu kestiremiyor. Tıpkı okur gibi. Dil ise keskin ve kristalize. Kimi zaman bir muhendis titizliğiyle inşa edilen diyaloglar, kimi zaman felsefik tartışmalar arasında gidip geliyor. Yazar yalnızca bir hikaye anlatmıyor… Bizi bir deneyin içine sürüklüyor ve geri döndüğümüzde artık eskisi gibi olamayacağımızı biliyoruz. Özetle diyebilirim ki sevgili kitapseverler, bu kitap okuyup rafa kaldırılacaginiz bir hikaye değil, içine çekileceğiniz distopik bir dünya.
Aeon - BenlikCüneyt Gönen · Epona Kitap · 202411 okunma
1.035 Gösterim