2025 18. kitabı
Okunma: 15 Mart 2025 15:59
ÖZLEM YILDIRIM KAR KÜRESİ Merhaba #kitapsever dostlarım Bugün sizlere tiyatro eseri ile geldim. Yazarımızın @ozlemyldirim kaleminden özenle yazılmış @ayrikotukitap tarafından çıkan #karküresi eseri ile geldim. Tiyatro izlemesini nadirde olsa gitmeye gayret ederim ama okumasi ilk defa deneyimledim gerçekten çok güzeldi bundan okumalarına yer verecem. O kadar samimi içten bir uslup yazmıştı yazarımız okurken o hissettirdiği duygular içimize işledi. Kesinlikle betimlemeleri çok güzeldi Cemal ve aylanin arasında seana şeklinde yaptıkları konuşmalar sanki terabi odasında gibi hissetmeleri , hırsız memo ile Hırsız ahmet konuşmaları bir yanı umut dolu bir yanı hüzün. Şevval hemşirenin anne gibi yaklaşımları ve annesi yaptığı acımasız konuşmaları beni üzdü kessinlikle okuyun hissedin derim. Kitabımızin konusuna gelecek olursak Türkçe öğretmeni olan.Ayla Annesi tarafından şevval hemşireye verip.Yetimhanede büyümüş bir kız çocuğu . Yetimhanede ki her çocuk gibi Ayla 25 yaşına kadar aile özlemi yanmış bir yandan neden bıraktığı ve görmeye gelmediğine sebep aramış.Ayla'nın yurtan Ahmet adına bir arkadaşı var di. Ayla Annesi ile hayallerini paylaşırken Ahmet gerçekler yüzleş seni bırakan annen gelmeyecek tarzda konuşur. Birlerine küser ve Sokakta tanıştığı memo adında bir arkadaş edinir. Ziyaretine bile gelmeyen anne bir gun görüşmek ister. Ayla yine heyacanla umutla görüşmeye gelir .Ayla ile annesi görüşmek için yine yetimahade büyüyen Cemalin kafesi yolu düşer. Annesi Ayla her söylediği cümlede benim bile içim nefret etmek geldi o kadar acımasız bir anne ki birde pişkin pişkin anlatıyor neymiş efendim düşmesi için hap içmiş ,sigara içmiş ama öyle güçlü bir bebeksin ki tuttun diyor kadın bu cumleler söylerken boğazlayasim geldi. Gelelim annesi asıl sebebine bir kızı varmış hasta ve böbreğe ihtiyaç var ve bunu Ayladan istiyor.Sizce ayla verecek mi Cemalin kafesine gelen Hırsız ahmet ve hırsız Memo kim neden Ayla ve Hırsız ahmet ile bağlantısı nasil çözülecek bu gibi soruları cevabını merak ediyorsanız kitapda saklı "Fazla fedakarlık vefasızlık getirir. " Dünyaya gelmemin bedeli bu kadar ağır olmamalı bence. "
Kar KüresiÖzlem Yıldırım · Ayrıkotu Yayınları · 202536 okunma