Saklı
Selam herkese;
Albay kızı olan Erva ailesinden ayrı, askeri lojmanda yaşıyor. Burada yaşama isteği hem evin durumu ve konumu hem de sevdiği adama yakın olma isteğinden doğuyor. Ah evet sevdiği adam ;Üsteğmen Doru Demir, yeşil gözlü,yakışıklı kahramanımız. Ne var ki o Erva'ya ilgi duymuyor hata onun en yakın arkadaşı Ceylin ile birlikte evet doğru okudunuz ( bende ilk okuduğum da sinirlenmiştim ama aslı öyle değilmiş)Ceylin Erva'nın üniversiteden beri arkadaşı (şimdilik öyle sanın)
Hal böyle olunca sevdiği adam ve arkadaşının birlikteliklerine en ön sıradan şahit oluyor. Ne acı değil mi?
Ervam üzümlü kekim öyle aşık ki hiç kimseye anlatamadiği bu sevdasını günlüğüne yazıyor. ( Hem de ne yazmak ) Ve bir gün günlüğü kayboluyor. Bundan sonra sırrını saklamak mümkün olmuyor.
Diğer taraftan ise bu zamana kadar Erva'nın hislerinden habersiz Doru bey Ceylin'in bulup getirdiği günlükle öğrenmiş olur.
İşin başka yönünden Ceylin Erva'nın bildiği Ceylin değildir.
Bundan sonrası spor olacağından susuyorum ( iyice merak edin )
Hikayemiz hem Erva'nın hem de Doru'nun ağzından anlatılıyor. Ayrıca Erva'nın günlüğünden sayfalarda yer almaktadırlar. Böylece duyguların içtenliği doğrudan okura yansımaktadır. Akıcı anlatım ve karakterlerin uyumuyla başarılıbir hikaye çıkmış. Yan karakterler bakımından zengin ve tamamlayıcı olup sırlar ortaya çıkarken heyecandan kendimi kaptırıp sayfalarca okudum. Aşk,aile,dostluk,vatan,asker temalarıyla harmanlanmış çok keyifli bir okuma sundu. Üç kitaplık serinin ilk kitabı olmaktadır.
Kitabın tek kusuru bana göre ben sevmediğim için bitişinin klasikleşmiş olan " senin için senden ayrıldım " tarzıyla son bulması oldu benim için.
Serinin diğer 2 kitabini da okumayı düşünüyorum Bunu da dile getirmek istedim.
İyi okumalar dilerim