Drizzt Do’Urden sen muhteşem bir karaktersin.
2025 1. kitabı
Bu seri beni uzun bir yolculuğa sürükleyecek ve henüz yolun başındayım. En sevdiğim oyun olan Baldur’s Gate 3 sayesinde Forgotten Realms evrenini tanıma fırsatı edindim. Gel gör ki bu evrende yer alan ve hakkında 39 kitap yazılmış olan büyük Drizzt Do’Urden karakterini de bu seri ile tanıdım ve kendisini çok sevdim. Bir drow olarak hayata gözlerini açan ama kendi ırkının yaşamına olan etkileri yüzünden kendini benliğini arayan, ırkında yer almayan sevgiye, merhamete, hoşgörüye sahip olup masumiyetini ve onurunu korumak isteyen muhteşem bir savaşçı. Özgürlüğün ve bireyselliğin savunucusu. Onu kurtaran ve drowlar gibi kötü birisi olmaması için tüm mücadeleleri veren en büyük silah ustası ve aynı zamanda babası olan Zaknafein’in Drizzt’in karakter gelişimine etkisi çok büyüktü. Menzoberranzan size kurban olsun.
Fantastik
AnayurtR. A. Salvatore · İthaki Yayınları · 20161,363 okunma
Bg3'de Drizzt'in taktığı kolluğun bize tüm kılıçları (hepsi mi emin değilim) kullanabilme yeteneği vermesi, Karanlıkaltı'nda bir duergarın sürgün drow Drizzt'den bahsetmesi, bir kitapta Matron Malice'le alakalı bir metin geçmesi ve sonlarda Viconia De'Vir ile karşılaşıyor olmamız falan Bg3'ü ayrı keyifli yapıyordu :D Seride biraz daha ilerledikten sonra ,ki hatta bence gerek bile yok, oyunu aydınlık tarafta oynarsanız daha çok keyif alırsınız tavsiye ederim :D
Benim fark edebildiklerim bunlardı en azından