2025 8. kitabı
Okunma: 15 Mart 2025 09:59
İngiliz edebiyatında gotik romanın ilk örneklerinden sayılan bu esere tek kelimeyle "bayıldım" Kitabı hiç elimden bırakmak istemedim. Olaylar o kadar akıcı bir şekilde anlatılıyor ki sayfaları merakla çeviriyorsunuz. Kitabın 800 sayfa olması gözünüzü hiç korkutmasın çünkü olay örgüsü sizi içine çekecek ve o gizemlerin nasıl çözüleceğini öğrenmek için okudukça okuyacaksınız. Kitapta gizem hiç bitmiyor. Kahramanımızın yardım ettiği bu Beyazlı Kadın kimdir? Onun ve diğer kahramanlarımızın hayatında nasıl bir yeri vardır? Başına neler gelmiştir? Kesişen yollar kaderlerini nasıl etkileyecektir? Kitaptaki kahramanlar son derece gerçekçi olay örgüsü ilmek ilmek işlenmiş, doğa ve insan betimlemeleri, karakter analizleri müthiş. Aşk üzerine, kardeşlik üzerine, kadın erkek ilişkileri, kadının toplumdaki yeri, ekonomik çıkarlar üzerine harika bir roman. Entrikalarla dolu bu kitapta gerçeklerin peşinde hiç vazgeçmeden savaşan başkahramanımız, kız kardeşinin mutluluğuna kendini adayan son derece güçlü bir ablamız, ilginç kişiliği ve olağanüstü zekasıyla bir kontumuz var ki aklınızda yer edinip sizinle birlikte yaşamaya başlayacaklar. Kitapta zaman zaman farklı anlatıcılar var. Benim en sevdiğim kısımlar Marian'ın günlüklerinden aktarılan kısımlardı. Kitabı çok sevdim. İyi ki çıkmış karşıma. Yazarına çok teşekkür etmek isterdim çünkü bu kitap şimdiye kadar okuduğum en sevdiğim klasikler arasına girmeyi başardı. Gotik romanları sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Yazar Wilkie Collins Charles Dickens'ın arkadaşıymış ama Dickens ölmeden önce tüm Mektupları yaktığı için Wilkie hakkında çok bir bilgi yokmuş. Keşke yakmasaydı o mektupları. Neyse efendim yazarın başka eserlerini de edinip okuyacağım. Eğer okuyacaksanız size keyifli okumalar dilerim. Kitaba aşık olduğumu söylemiş miydim?
Beyazlı KadınWilkie Collins · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20231,187 okunma