Bir Kimlik ve Aşk Arayışının Hikayesi
2025 19. kitabı
Hüseyin Nihal Atsız'ın Ruh Adam romanı, bireyin kimlik arayışını, tarih bilinciyle harmanlayarak ele alan etkileyici bir eser. Romanın başkahramanı Selim Pusat, ordudan uzaklaştırılmasının ardından, hem kendi ruhunda hem de Türk milletinin geçmişinde bir anlam arayışına girer. Selim’in içsel çatışmaları, sadece tarih ve kimlik ekseninde değil, duygusal boyutta da derinleşir. Eşi Nevin’in öğrencisi Güntülü’ye beslediği platonik sevgi, aslında Selim’in kaybettiği idealleri ve gençliğini simgeler. Bu aşk, fiziksel bir tutku değil, saf bir hayranlık ve özlem duygusudur. Selim, bu duygularını asla eyleme dökmez; bu da onun ahlaki duruşunu ve içsel çilesini daha da derinleştirir. Atsız, Selim Pusat’ın ruhundaki fırtınaları ve tarihsel bilinçle harmanlanmış melankolisini, sade ama etkileyici bir dille aktarır. Ruh Adam, sadece bireysel bir bunalımı değil, aynı zamanda bir milletin ruhunu arayışını da yansıtır. Bu kitap, "Ben kimim?" ve "Nereye aitim?" sorularıyla boğuşan herkes için derin bir yolculuk sunuyor.
Alıntı
Ruh AdamHüseyin Nihâl Atsız · Ötüken Neşriyat · 202133,9bin okunma