2025 18. kitabı
Okunma: 16 Mart 2025 13:11
Bu kitap için söze nasıl başlanılmalı ne yapılırsa duygularımı tam ifade etmiş olurum bilmiyorum.. Özellikle siyer konusunda ödül almış bir kitap olduğundan siyere yeni başlayanlar için çok güzel bir tercih olabilir.. Dili akıcı ve kolay anlaşılır bir üslupla yazılmasının yanısıra Peygamber efendimizin yaşamını ve öğretilerini anlamak için kapsamlı ve aydınlatıcı bir rehber niteliği taşıyor. Eser, Peygamberimizin hayatını, o dönemin Arap coğrafyasının sosyal, ekonomik ve politik koşullara da ışık tutuyor. Bu bağlamda, kitabın sadece dini değil, aynı zamanda tarihi bir kaynak olarak da nitelendirilebiliriz. Son olarak yazarın kitabı bitirirken ettiği dua ile bitirmek istiyorum; Allahım bizi dünyada Resul’ünün sünnettinden ayırma; ahirette ise şefaatinden mahrum kılma! (Amin) Rabbim hayatımıza tatbik edebilmeyi nasip etsin
Din
Kainatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı (Tek Cilt)Salih Suruç · Nesil Yayınları · 2022245 okunma
Merhabalar romanlaştırarak mı anlatmış yoksa sadece tarihi bilgiler mi var?
Büşra ASLAN
Merhabalar🌸 kitap aslında olayları kronolojik bir sırayla anlatıyor ama dili hiç kuru bir tarih kitabı gibi değil. Daha çok açıklayıcı ve edebi bir üslup var, bu yüzden roman okur gibi ilerliyor. Sadece savaş bölümlerinde tarihî bilgiler biraz yoğunlaşıyor. Onun dışında edebi yönü daha baskın bir kitap diyebilirim.