Beni Ters Köşeye Yatıran Kitap
2025 21. kitabı
Okunma: 17 Mart 2025 21:15
Kitap İncelemesi Kitaba nereden başlasam, ne atlatsam bilmiyorum. Aklıma geldiği gibi söyleyeceğim. İzlediğim anime sayısı bir elin parmaklarını geçmemesime rağmen animelerdeki 'filler' kavramını ufak bir anlatmak istiyorum. Adından da anlaşılır, filler bölümler ana hikayeyi devam ettirmek için bazen detaylar eklenen, bazen de öylesine doldurma bölümlerdir. Genellikle kaliteleri ve seyir zevkleri esas bölümlere göre daha düşük olur. Bu kitabın başı da bana, sanki kitap tamamıyla filler olacakmış hissiyatı vermişti. Fakat büyük yanılmışım. Kitap arap atı gibiydi. Başlarda hafif, laylaylom ve yer yer önceki kitaplara göre sıkıcı giderken sonlara doğru dozajı öyle bir artırıyor ki bir yerden sonra biri kitabı elinizden alsa gözünüz dönmüşçesine kitabı elinden almaya kalkarsınız. Biri elimden almadı tabi ama benzeri başıma geldiği için biliyorum :) Bu kitapla birlikte karakterlerin derinliğine derinlik katılıyor, okuyucular olarak bizler daha da meraklanıyoruz. Bir şeylerin yerine oturduğunu her kitapla daha da görüyoruz. Bu kitap da bir istisna değil. Ayrıca bu kitapla yazara olan güvenim iyice pekiştiği için serinin devamını okumasam bile herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim nur topu gibi bir serinin incelemesini yapmak beni çok mutlu ediyor. Tüm seriyi baştan okumanız dileğiyle... Bu konuyla alakalı sonraki incelemelerimde bir şeyler paylaşmayı düşünüyorum. Şimdilik hoşçakalın :) Dedikodu !!! SPOİLER !!! Kitabı bitirdiyseniz hadi biraz dedikodu yapalım. Kötü karakterler kötüdür de Oblivia'nın içinde bir parça iyilik yok mudur yahu? Şimdiye kadar saf kötü olarak devam ediyor. Aslında bir yerde ondan duygusal bir kırılma bekliyorum. Bu kitapla bir romantik kitap okumam gerektiğini anladım. Neden mi? --> Rick'e geleyim hemen. Ah be Rick, ah be üzümlü kekim... Seni üzecekler diye çok korkuyorum be canım, bir de baban belki sonraki kitaplarda döner, çünkü çocuklara hitap ediyor mutlu son olur falan derken Leonard babanın bedenini gördü ya sana sarılasım geldi be Rick'im. Julia, bak bu çocuk iyidir, denizcidir, güçlüdür, akıllıdır. Sırf şehirlisin, daha iyilerini gördün diye harcama bu yavrucağazı nolur. Jason'ın kaşla göz arası Maruk'u özlediğini de gördük :) Evet benim bol ağlamalı bir romantik kitaba ihtiyacım var. Erkeklere özgü bazı bastırılmış duygu problemleri sanırım :/ Şimdi şeyi de merak ediyorum. Bizimkilerin anne babası geldi. Nasıl istedikleri şeyleri rahat rahat yapacaklar? Bence sonraki kitaplarda hep bir bahane arayışı olursa bu sıkıcı olabilir, bekleyip göreceğiz. Tabi şimdi kapının ötesindeler ama sonrası için diyorum. Kapının ötesi demişken Oblivia ne iyi oldu da yakalandı, bir nebze içimin yağları eridi. Ya Manfred'in uçurumdan düşmesinin hatırlatıldığı her yer nedensizce bir bana mı komik geliyor :) Rick'in keşfi de şok ediciydi. Kapının ötesine anahtarsız girilebiliyormuş resmen. Oblivia nasıl fark etmedi hayret. Ya bu Kara Volkan Türk mü bir de? Çok Türk erkeği özellikleri var. Şunu bir araştırayım. Baktım, yok değilmiş. Son bir Nestor'a da değineyim. İtiraf ediyorum ben bu adamı çözemedim niyeti nedir, Ulysses midir, kimdir çözemedim. Ulysses çiftini Nestor öldürdü deseler şaşırmam o kıvama geldim. Daha Dedalus'a gelecektim ama 6. kitaba geçmek istiyorum bir an önce. Okuduğunuz için teşekkürler. Bir nebze de olsa ortak hisleri paylaşmışızdır umarım :)
Ulysses Moore 5P. D. Baccalario · Doğan Egmont Yayıncılık · 2008307 okunma