2025 22. kitabı
Okunma: 14 Mart 2025 22:51
Hiçbir okuduğum kitabı bu kadar çizmemiş, tabiri caizse karalamamıştım. En son altını çizmekten yorulup sayfalara sadece yıldız atmakla yetindim. Okuduğum en iyi kitaplar listesine kesinlikle girdi hatta en sevdiğim kitaplarla yarış halinde bile diyebilirim. İsmini çok sık duyduğum oldukça popüler bir eserin güzel olması beni çok mutlu etti malum o kadar şişirilen kitaplarla dolu ki piyasa, insan bir korkmuyor değil. Kitabın yazarını biraz araştırdım ve oh be dedim. Türk. Yazar Amerika'da doğup büyümüş hiç şaşırmadım. Burada yaşasaydı kazandığı parayla ancak karnını doyurabilirdi, bildiği şeyleri de kendine saklardı. Bakmayın biz filozoflarla dolu bir ülkeyiz ama hepsi geçim derdinde olduğundan haberimiz yok hiçbirinden. Arada bir sokak röportajı sırasında görüyoruz o kadar. :) Neyse kitabımıza gelecek olursak yazar, başlıklar altında senin benim yüksek sesle söyleyemediğimiz bazen de söylediğimiz ama çoğu kişinin anlamadığı, anlamak istemediği birçok şeyi kuvvetli bir kalemle okura aktarmış. Okumuş adam tabi çok kibarca anlatmış, anamız ağlamış diyemiyor :) Fikirlerinin hepsine katılmadım elbette zaten hepsine tamam olsaydım sorun olurdu, olay süzgeçten geçirip düşünmek, sorgulamak. Peki bu amcamız bu kadar anlatmış biz bunları bilmiyor muyduk? Diyeceksiniz çok haklısınız ben de aynen öyle dedim. Amca zaten biz bunların farkındayız ki yani en azından bir kısmımız biliyor bunları, sen bize çözüm gösterebilir misin? Yok. Amcamız da çözüm üretememiş sadece önüne gelene sallamış içimizi dökmüş. Olsun zaten ne sen, ne ben, ne de o değiştirebilir düzeni. Eleştirir ama yaşarız mecburen.Dünyanın her yerinde Totaliter düzen böyledir. Yani o diyor ben demiyorum. Psikolog aynı zamanda insan psikolojisine hakim. Senin benim neyi neden yaptığımızı az çok anlıyor. Kitapta psikologlara da epey sallamış. E peki bu kadar eleştirip o mesleği yapmasına ne demeli? Yahu adam ne yapsın dedim ya bu düzeni değiştiremez. O da totaliter düzenin bir parçası. Sadece her şeyin fazla farkında. Dostoyevski amcamızın dediği gibi "her şeyin fazlasıyla farkında olmak kesinlikle hastalıktır." O da hasta ve hastalığını bize bulaştırmak istiyor. Hayatımda böyle can yakan ama bu kadar da güzel bir hastalık bilmiyorum. Bazen zor olabiliyor tabi. Bu kitabı okuyup hastalık kapın. Farkındalık hastalığı. Çok çok çok iyi bir kitaptı. Herkese tavsiye ederim hastalığı yani kitabı
İnsan ve Hayat
Cehenneme ÖvgüGündüz Vassaf · İletişim Yayınları · 202512,9bin okunma