Puan vermedi·336 syf.··Beğendi
···Okunma: 14 Mart 2025 19:38 Kuş ve kılıç kitabından tanıdığımız komutan Kjell ve köle Sasha'nın hikayesini okuyoruz. Şunu söylemeliyim ki ilk kitabı sevdim ama bu kitaba bayıldım Kurgu o kadar güzeldi ki bir gecede okudum. Özellikle Sasha'nın hikayesi merakla okuttu.
Kuş ve Kılıç kitabındaki Kral Tiras'ın üvey kardeşidir Kjell. Babası onu kabul etmemiş, hakkı olduğu halde taht içinde istekte bulunmamıştır. Kardeşi ve ülkesi için kendini hizmet etmeye adamıştı. Muhafızların komutanı, sadık güvenilir bir adamdı.
Zamanla kendisinin bahşedilmişlerden şifacı olduğunu fark eder. Son çıktığı görevde yaralı bir kadın bulur.
Sasha, geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Kjell, bu kadından fazlasıyla etkilenmeye başlar. Saraya döndüklerinde Kjell onunla evlenmek istediğini söyler. Düğün tarihleri belli olmuştu fakat saraya gelen kişiyle bütün planlar değişir. Sasha, artık geçmişini hatırlıyordur. O bir kraliçeydi ve Kral Aren'in karısıydı. Kjell öğrendikleriyle yıkılır. Sasha'yı kendi ülkesi Dendar'a giderken yalnız bırakmayacaktı. Onun evine ulaştığını ve güvende olduğunu görerek görevini yerine getirdikten sonra geri dönecekti.
Kendisiyle ilgili bilmediği o kadar çok şey vardı ki Kjell'in geçmişine dair öğrendikleriyle planları değişir.
Kitap ilerledikçe öyle bir açılıyor ki büyük bir merakla okudum. İkisinin geçmişini öğrenmek, aşklarına tanık olmak çok güzeldi. Sasha'yı çok sevdim. Amy Hormon kalemi başka bir şey demeye gerek yok. Türü sevenlere kesinlikle tavsiye ederim.