2025 50. kitabı
Merhabalar bugün Srinya serisinin ilk kitabı olan yolculuk ile geldim. İlk defa yazardan okuma yaptım. Kitap seri olduğu için bu kitapta giriş mahiyetindeydi. 76 sayfa. Burda karakterler çok kısa bir şekilde anlatılmış. İkinci kitabı okuduğumda bütünlük kazanacağını düşünüyorum. Fantastik kurgu okumayı sevdiğim için kitabı beğendim. Bana birazcık taht oyunları zaman çarkı serilerini anımsattı. Yazarda arka kapağında şöyle söylemiş 2001 yılında yazdığım bu romanı yayınlatmada hiç hazır hissetmiyordum demiş. Daha sonra karar almış ve yayınlamış iyikide yapmış. Farklı bir hikaye farklı bir kurgu olmuş. Kitaba gelirsek Luthien adlı bir karakter sürekli at sırtında yolculuk halinde bir kız. Öyle anladım ben en azından. Ama kim olduğunu nerden geldiğini bilmiyor. Birde yaralanmış. Ona rağmen savaşmayı hiç bırakmayan birisidir. Sadece yanında yol arkadaşı bir atı var. Yolculuk aslında bu kızın kim olduğu ve nerden geliyor neden yaralandı ve nereye gidiyor. Bunlarla ilgili. Bu kız önce bir orman gibi bir yerde kulübe buluyor ve orda biraz dinlenmek istiyor. Ondan sonra yaşlı bir adam geliyor kulübeye orda adamla konuşmaları ilginçti ve kadına bir taş vermesi. Taşın bazı garip özellikleri var. Savaş, krallıklar şövalyeler garip yaratıklarla bu yolculukta karşılaşıyor baş karakterimiz. Kitabın sonlarında da kız kim olduğunu ne olduğunu hatırlıyor. Yine dediğim gibi ilk kitap olduğu için bazı şeyleri tam oturtamadım. Ama okumak isteyenlere öneririm. Kitapla kalın.
YolculukGünay Aktaş · İkinci Adam Yayınları · 202417 okunma