Srinya 1

Günay Aktaş
Ağustos 2024
İkinci Adam Yayınları

2025 31. kitabı
"Ben kimim? Nereye gidiyorum?" Adını bile hatırlamayan bir yolcunun sırtında bir at, elinde bir kılıç, kalbinde ise cevapsız sorularla dolu bir boşluk… İşte Luthien'in hikayesi tam da burada başlıyor! Karanlık bir orman, Parlayan gizemli bir taş, Yabancı yaratıklar, ‍ Hafızasını kaybetmiş bir kadın ve Sadık bir yol arkadaşı: Kabus. Kitabı okurken bir haritanın içinde kaybolmuş gibi hissettim! Her sayfa yeni bir durak, her karakter başka bir sır gibiydi. Luthien’in geçmişi gibi biz de olaylara yabancı başlıyoruz ama rüyalar, karşılaşılan kişiler ve sembollerle parça parça anlam buluyoruz. Ve en güzeli de ne biliyor musunuz? Bu sadece bir başlangıç! Seri ilerledikçe hem Luthien'in hem de Srinya'nın karanlıkları aydınlanıyor. Ejderhalar, gargoyle kuşları, gölgeler, büyüler... Beni bu kadar içine çeken nadir fantastik kitaplardan biri oldu. Hayal gücünüzü ateşleyecek, Merak duygunuzu son sayfaya kadar canlı tutacak bir kitap arıyorsanız… Yolculuk sizi bekliyor! Okuyun, çünkü bazı yolculuklar sadece haritalarda değil, satırlarda başlar…
İnceleme
Yolculuk 'Sirinya'
2025 21. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2025 01:54
"Keşke anılarım geri gelse! Belki de geri geldiğinde canımı daha çok acıtacak anılar, belki de unutmamın bir sebebi vardır. Bilmiyorum, hiçbir şeyi bilemiyorum. Lakin bilinmezlik yerine, kalbimi acıtsa bile hatırlamak isterdim her şeyi.." Herkese selam! Bugün sizlere Günay Aktaş’ın kaleminden çıkan Sirinya serisinin ilk kitabı Yolculuk ile geldim. Kitapta hafızasını kaybetmiş, günlerdir at üstünde yolculuk yapmakta olan, yaralı bir kız ile tanışıyoruz: Luthien.. İlginç bir şekilde kılıç kullanmakta inanılmaz yetenekli. Kim olduğunu, nereden geldiğini, hatta adını bile hatırlamıyor. Ama… rüyaları ona bazı ipuçları fısıldıyor. Her şey çok gizemli, ister istemez devamını merak ediyorsunuz. Şövalyeler, mekandan mekana geçişler, ejderha, ilginç özellikleri olan taş, gargoyle kuşları, değişik yaratıklar, şatolar, hırs, aşk... derken kitap sizi bambaşka bir evrene çekiyor. Bazı şeylerin ikinci kitapta anlam kazanacağını düşünüyorum. Bu ilk kitap, karakterleri tanımak için güzel bir başlangıç olmuş. Serinin devamını oldukça merak ediyorum bakalım bizi orada neler bekliyor... İkinci kitapta görüşmek üzere..
2025 50. kitabı
Merhabalar bugün Srinya serisinin ilk kitabı olan yolculuk ile geldim. İlk defa yazardan okuma yaptım. Kitap seri olduğu için bu kitapta giriş mahiyetindeydi. 76 sayfa. Burda karakterler çok kısa bir şekilde anlatılmış. İkinci kitabı okuduğumda bütünlük kazanacağını düşünüyorum. Fantastik kurgu okumayı sevdiğim için kitabı beğendim. Bana birazcık taht oyunları zaman çarkı serilerini anımsattı. Yazarda arka kapağında şöyle söylemiş 2001 yılında yazdığım bu romanı yayınlatmada hiç hazır hissetmiyordum demiş. Daha sonra karar almış ve yayınlamış iyikide yapmış. Farklı bir hikaye farklı bir kurgu olmuş. Kitaba gelirsek Luthien adlı bir karakter sürekli at sırtında yolculuk halinde bir kız. Öyle anladım ben en azından. Ama kim olduğunu nerden geldiğini bilmiyor. Birde yaralanmış. Ona rağmen savaşmayı hiç bırakmayan birisidir. Sadece yanında yol arkadaşı bir atı var. Yolculuk aslında bu kızın kim olduğu ve nerden geliyor neden yaralandı ve nereye gidiyor. Bunlarla ilgili. Bu kız önce bir orman gibi bir yerde kulübe buluyor ve orda biraz dinlenmek istiyor. Ondan sonra yaşlı bir adam geliyor kulübeye orda adamla konuşmaları ilginçti ve kadına bir taş vermesi. Taşın bazı garip özellikleri var. Savaş, krallıklar şövalyeler garip yaratıklarla bu yolculukta karşılaşıyor baş karakterimiz. Kitabın sonlarında da kız kim olduğunu ne olduğunu hatırlıyor. Yine dediğim gibi ilk kitap olduğu için bazı şeyleri tam oturtamadım. Ama okumak isteyenlere öneririm. Kitapla kalın.
Yolculuk Srinya
2025 97. kitabı
Okunma: 18 Mart 2025 15:40
Bir atın üstünde, bedeninizin her bir zerresi acı içinde ve kim olduğunuzu, nereye gittiğinizi bile bilmiyorsunuz. Ancak inanılmaz bir biçimde kılıç kullanabiliyorsunuz. Hiçliğin ortasında gibi hissediyorsunuz kendinizi çünkü hiçbir yaşam belirtisi göremiyorsunuz. Biraz ileride bir köprü görüyorsunuz Clement yazan bir tabela ile karşılaşıyorsunuz. Beş altı dakika sonra köprüyü komple geçmiş oluyorsunuz ve bir ev buluyorsunuz. İçeride hiçbir yaşam yok ancak sığınacak bir yer bulmakla seviniyorsunuz. O gece yorgunlukla rüyaya daldığınızda Bir Rüya sonucu isminizin Luthien olduğunu öğreniyorsunuz. Rüyada bir dağ ve tepesindeki karanlık bulutları görüyorsunuz ve gitmeniz gereken yolu bulmuş oluyorsunuz. Herkese merhaba bugün yolculuk srinya isimli kitapla karşınızdayım. Kitapta Luthien kim olduğunu bilmeden bir at sırtında sürekli yolculuk halinde karşımıza çıkıyor. Luthien' in bu bilinçsizlik durumunu okumak biraz zorlayıcıydı. Öncelikle kitabın 76 sayfa olması oldukça hızlı bir okuma sağlıyor ancak karakterimiz kimliğini hatırlamadığı için ilk kısımlar inanılmaz kopuk bir şekilde ilerliyor. Karakterimizin bu durumundan ötürü bu kopukluk normal olmasına rağmen okuması oldukça zorlu oldu. Ancak kitabın fantastik evreni oldukça dikkat çekici zaten yazar bu kitabın diğer iki kitapla bütünleşerek üç ön kitap olacak biçimde kurgulamış. Kitabı bir giriş kitabı olarak düşündüğünüzde oldukça güzel bir kitap ancak kopukluklar biraz kafa karıştırıyor. Ben büyük Krallık kitabıyla bu ön kitabın daha da anlamlanacağını düşünüyorum. Şimdiden okumayı düşünen herkese keyifli okumalar diliyorum ^_^
Alıntı
2025 57. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2025 09:49
Yolculuk Sizlerin karşısına yeni tanıdığım bir yazarın fantastik kurgu kitabını okuyarak geldim kendisi ilk başta kitabı yayınlatmamış ama sonrasında kendisine iyi gelecek şeyin basılması gerektiğini düşünüp yayınlatmış. Kitap; hafızasını kaybetmiş iki gün boyunca at sırtında giden yaralı bir kız Luthien’in yolculuğuyla başlıyor. Bu kız sığınacak bir yer ararken ormanda tamda ona göre terkedilmiş bir ev bulup giriyor. Tam yemeğini yiyip dinlenirken kapısı çalıyor ve içeri şifacı bir adam geliyor. Hiçbir şey hatırlamadığı için güvenmese de temkinli olup içeri aldığında adam yaraları için ona şurup ve krem veriyor. Evine alıp karnını doyurduğu için ona değişik bir taş veriyor. Dinlendiği sırada ise adam ortadan kayboluyor ve Luthien için fantastik bir yolculuk başlıyor. Şövalyeler, mekandan mekana geçiş, krallar, ejderhalar dünyasında bir ailenin hesaplaşmasını ve bu fantastik dünyadaki mücadeleyi okuyoruz. Kitabın devamı da olduğu için sonrasında neler olacak merak ediyorum, en kısa zamanda okumalıyım Yalnızlık, yorgunluk, darbeler, korku sadece ileri giden ben amaçsız, nedensiz…
2025 46. kitabı
Günay Aktaş / Yolculuk Srinya Sayfa:78 Tür: #fantastik #edebiyat Nereden geldim, Nereye gidiyorum. Ben kimim, hiçbir fikrim yok. Adımı bile hatırlamıyorum. Acaba bana nasıl sesleniyorlardı. Tek hissettiğim içimde kocaman bir boşluk ve aralıksız iki gün boyunca at sürmenin vücudumdaki etkisi. Kemiklerim birbirine geçmiş, bacaklarım sanki bedenimden ayrılmış ve sırtımda apansız ağrı.. Uzun saçlarım örgülü ve arasında toprak dolu. Belimdeki kılıcım, ışıl ışıl parlıyor. Atım ise oldukça bakımlı ve besili. Sanırım önemli biriydim ya da varlıklı. Kim olduğumu hatırlamak istiyorum. Birçok insanın geçmişini ve acılarını unutmak ister ama ben hatırlamak istiyorum. Karnım gurul gurul en son ne zaman karnımı doyurdum bilmiyorum. Bir tavşan gördüm... Üstümdeki bıçağı fırlatmamla hayvan öylece kaldı. Çok iyi bir eğitim almışım. Kendimi, hafızamı kaybetmiş olabilirim ama hala bedenimde bazı özelliklerimi taşıyorum. Rüyalar görüyorum, oldukça etkileyici rüyalar... Bir ejderha adımla sesleniyor bana Luthien!!! Sanırım adım Luthien. Yolumu bulmaya çalışırken yabancılarla karşılaşıyorum. Birbirini, birini arar gibiler. Peşimde gibiler.!! Merhaba Fantastik okumayı sever misiniz? Oldukça güzel bir fantastik kitap okudum. Luthien'in kendini bulma ve Srinya mücadelesine eşlik ettim. Ejderhalar, gargoyle kuşları, troller, yaratıklar, şatolarla da karşılaşacağınız bir gezegen. Karanlıkların ve yabancıların olduğu bir gezegen. Serinin ilk kitabıydı. Devamıda hemen okuyacağım.
2025 48. kitabı
Yazarın ilk kitaba neden yolculuk ismini verdiğini çok düşündüm ve kitabı okumaya başladıktan sonra bu isme yakışan bir kitap olduğunu anladım. Luthien, hafızasını kaybetmiştir ve aklındaki sorulara cevap aramak için bir yolculuğa çıkmıştır. Bu yolculukta ona çok sevgili atı refakat etmektedir. Bu yolculuğa çıktığı ilk anlarda bir ev bulup birkaç gün orada geçirmek istemiş ve orada karşısına orta yaşlı ama pek de çirkin bir adam çıkmıştır. Bu adamın niyetini anlayamadığı için biraz mesafeli olsa da adam ona yaralarını iyileştirmek için merhem vermiş ve kendisine çok büyük bir yadigâr teslim etmiştir. • Luthien, ertesi sabah adamı bulamamış ve tekrardan yola koyulmuştur. Bu yolda karşısına gargoyle kuşları, ejderhalar, lichler,troller yaratıklar ve canavarlar çıkacaktır. Bunun dışında bir kraliyetin baş şövalyesini aradığını söyleyen Ralnor adlı şövalye ile karşılaşmıştır. Onun aradığı adamın kendi babası olduğunu bilmeden… • Luthien, gördüğü rüyalar sayesinde kendisinin kim olduğuna dair bir şeyler hatırlayıp ailesini bulmak umuduyla yolculuğuna devam etmektedir. • Bu yolculuğun ilerleyen vakitlerinde ailesiyle ilgili çarpıcı gerçekler öğrenen Luthien, aslında bu yolculuk boyunca karşısına çıkan insanların ailesinden birileri olduğunun farkına varır. • İlk kitap olmasına rağmen Srinya evrenine tam anlamıyla girmişiz gibi hissettim. Bu tarz fantastik kitapları okurken o evrende gibi hissetmek benim için çok önemlidir.
Yolculuk
2025 22. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 23:31
kitap sizleri her adımda kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz macera, aşk, savaş, ihanet dolu bir yolculuğa davet ediyor. kitabı okurken hayal kurup kendinizi bir haritanın içinde kaybolmuş hissedebilirsiniz. serinin ilk kitabı olması da bir nevi heyecanlandırıyor ;) hayal gücünüzü coşturmaya, merak duygunuzu uyandırmaya ve fantastik bir kitabın içinde olmaya hazırsanız buyrun efendim Yolculuk
Yolculuk ~ Günay Aktaş
2025 19. kitabı
Selam, ben geldim! Bu sefer size bir seri kitapla geldim. Serinin ilk kitabı Yolculuk - Sirinya. Açıkçası okurken biraz zorlandım çünkü başta karakterin hiçbir düşüncesi, hissi yokmuş gibi geliyor. Sonradan fark ediyorsunuz ki bu aslında hafızasını kaybetmiş bir kızın hikâyesi. Kitap boyunca at sırtında yaptığı yolculukta kim olduğunu, nereden geldiğini anlamaya çalışıyor. Hikâye kısa ama sonlara doğru annesi ve babasıyla yüzleşmesi gerçekten etkileyiciydi. Özellikle annesine kesinlikle sinir olacaksınız! Ben yanlışlıkla bu kitabı ikinci olarak okudum, o yüzden başta biraz kafam karıştı ama sonradan her şey yerine oturdu. 9/10 #tanıtım #pr #hediye #okudumbi̇tti̇ #reklam
2025 25. kitabı
GÜNAY AKTAŞ / YOLCULUK (SRİNYA) Selam nasılsınız? Fantastik kitaplarla yeni yeni tanışan bir okur olarak, okuduğum kitaplar bir elin parmaklarını geçmez. Ama bu türü çok benimsedim ve fantastik kitapların kendi kendini okutan bir büyüsü olduğuna inanıyorum Kitap, adeta bir bilmecenin parçası gibi başlıyor. Kim olduğunu ve nereden geldiğini bilmeyen, hafızasını kaybetmiş bir kızla tanışıyoruz. Bir kulübeye sığınan bu kız, ne yazık ki yalnız değil. Kulübeye giren yaşlı bir adam, ikisinin de hayatını değiştirecek bir gizemle kapıyı aralıyor. Bu noktadan sonra hikaye hızla başka bir boyuta geçiyor. Yaşlı adamın verdiği gizemli taş, kızın hafızasını geri kazanmak için çıktığı yolculukla birlikte bir dizi yaratık, gizemli şövalye ve ölüm şatosu gibi öğelerle bezeniyor. Kitap, her sayfada farklı bir soru işareti bırakıyor, her köşe başında başka bir sırla karşılaşıyoruz. Uyku ve uyanıklık arasında gidip gelen Luthien, bizleri zaman zaman rüyaların ve gerçeğin sınırlarında dolaştırıyor. Ama işin ilginci, tüm bu gizemlerin bir kısmı hala cevapsız kalıyor. Bu da kitabı daha da ilgi çekici hale getiriyor çünkü her şey bittiğinde aklınızda kalan en büyük şey, "Peki ya sonrası?" oluyor. Bu kitap, aslında serinin devamı için bir hazırlık gibi hissettiriyor. Karakterlerle tanışıyoruz, fakat hikayenin derinliklerine girmeden bir anda bitiyor. Kitap, soru işaretleriyle dolu bir evrende sizi bırakıyor ve bu da hikayeye olan bağlılığınızı artırıyor. Okuduğumda öğrendim ki, Günay Aktaş bu seriyi 2001 yılında yazmaya başlamış ve yayımlamak için doğru zamanı beklemiş. 23 yıl sonra bu kitapla tanışmak, gerçekten beni heyecanlandırdı. Eğer fantastik bir dünya arıyorsanız, Yolculuk Srinya tam size göre. Gizemli bir atmosfer, derin karakterler ve büyülü bir yolculuk sizi bekliyor. Bu