2025 6. kitabı
KARMA || Herkese merhaba dostiklerim. Bugün sizlere yeni bir kitapla geldim. Kitap beş tane hikayeden oluşuyor. İçerisinde iki tane asker iki aile travması ve bir tane savaşa değinen hikayeler var. Benim en beğendiğim pırasa turşusu oldu Nusret kız kardeşleri ve iki çocuğuyla birlikte atalarından kalan zeytin tarlası ve ev için babasının köyüne gidiyor. Gittiği zaman içi buruk çünkü babası seneler öncesinde annesinin dolduruşuna gelip çocuklarına ve eşine sırt dönmüş bir adam o yüzden Nusret ve kardeşleri babasına hasret diyebiliriz Nusret kadın bu arada babası kız çocuklarına değer vermeyen bir adam olduğu için kız yerine erkek çoçuk istemiş fakat kız olunca erkek ismi koymuş. Nusret annesi ve kardeşleriyle her yaz babaannesinin tarlasında çalışıyorlar. Nusrette ister istemez dışarıda oynayan arkadaşlarına imreniyor. Bir gün babaannesinin yaptığı turşulardan bir kaç tane yiyor ve babaannesinin ona attığı tokat sebebiyle annesi daha fazla dayanamayıp çocuklarını da alıp İstanbula dönüyor. Tabi babanne durur mu oğlunu doldurup gelinine kışkırtıyor ve hem bir ailenin yıkılmasına hem de bir çocuğun travma yaşamasına sebep oluyor. Devamını kitabı okuyunca anlayacaksınız o yüzden travma kısmı bu kadar yeterli diye düşünüyorum. Hikayelerin diğerlerinin beni çok etkilediğini söyleyemem ama pırasa turşusu beni çok üzdü ve sinirlendirdi Çünkü böyle babanneler var ve yuva bozmak onlar için bir güç belirtisi. Sizin babannenizle aranız nasıl? Size böyle bir şey yapılsa tehkiniz ne olurdu? Yorumlarda buluşalım
KarmaFiliz Avcı · Verno Kitap · 033 okunma