Masumiyet Müzesi
2025 10. kitabı
Okunma: 15 Mart 2025 10:00
Herkese selam, Başlıkta belirttiğim gibi bu kitabı eşime dostuma öneremem. Çünküüü; Kitabın ana karakteri Kemal’in Füsun’a olan takıntılı aşkını anlatıyor. Takıntılı diyorum çünkü kendisi zaten nişanlı olan Kemal, tezgahtarlık yapan Füsun’u görür ve aşık olur fakat bu aşk bu kadar da masum bir şekilde gelişmez ve Kemal bu anormal durumda sanki bir kendisi sütten çıkma ak kaşıkmış da toplumun kendisi hariç geri kalanı cahiliye döneminden kalmaymış gibi davranır. Yetmez evlenip kendine yol çizmek isteyen Füsun’u rahat bırakmaz Füsun evliyken 8 yıl boyunca nerdeyse her akşam Füsunlarda yemek yeme suretiyle kızı rahatsız eder. Bunlarda yetmez kızın elinin değdiği her şeyi (ayva rendesi dahil ) hacılayıp biriktirir. Tüm bu takıntılar az kaldığı için kızın içtiği sigaraları alır biriktirir. En sonunda ise bu rahatsız edici takıntılı ve toksik ilişkinin binasını diker adına da masumiyet müzesi der. Canlarım, kardeşlerim, aşkı bulamayan arayan romantik kitapdaşlarım; Olur da bu kitabı okursanız , sevilme ve değer verme konusunu kafanızda netleştirmenizi rica ederim. Herhangi birisinin size hayatınızı yaşama özgürlüğü sağlamaması sevgi değil bir tuzaktır. Aman dikkat. Herkese keyifli okumalaaarrr
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202460,4bin okunma