·84 syf.····Okunma: 21 Mart 2025 02:51 "It’s entirely possible I’m imagining things, but my gut tells me there was recognition in that man’s eyes when he looked at me. And my gut is rarely wrong."
Hizmetçi serisini gerçekten çok severek bitirdikten sonra bir de 2.5'uncu kitap olarak geçen kısa bir öyküsü olduğunu gördüm. Serinin diğer kitaplarına göre çok az okunan ve sevilmeyen bir kitap da olsa kendi değerlendirmemi yapmak için okumak istedim. Bu tür ara kitaplar serilerdeki olay akışını etkilemiyor, o yüzden bir beklenti içerisinde değildim başlamadan önce de.
Hizmetçi İzliyor kitabına başladığımda Enzo ve Millie'nin evli ve çocuklu bir çift olmasına oldukça şaşırmıştım. İkinci kitapla üçüncü kitap arasına oldukça uzun bir zaman dilimi eklenmişti. Bu kitap da o zaman aralığını kapatmak için düğün sürecini anlatan kısa bir hikâyeyi ele alıyor. Kitap tek bir zamanda geçiyor, Millie ve Enzo'nun evlenme süreci ve düğün gününde. Bu sırada arka planda geçen küçük bir olay da oluyor ama ana tema bu çiftin düğün hikâyesini anlatıyor.
Kitap okunsa da olur okunmasa da. Seriye de size de yeni bir şey katmıyor bence. Ben okuduğum için pişman değilim çünkü zaten vaktimi aldığını söyleyemem bile. Uyumadan önce sosyal medyaya girmek yerine bir şeyler okumak istemiştim ve kitap yaklaşık 40 dakikamı aldı sadece. Ayrıca hikâyeyi okurken de ufak da olsa keyif aldığımı söyleyebilirim. Seride sevdiğim bir çift oldukları için düğün süreçlerini okumaktan sıkılmadım. Serinin akışını etkilemese de karakterler hakkında ufak tefek bilgiler edinmek benim için güzeldi. Yazarın dili bu kitapta da akıcıydı bence ki ne zaman başladığını ve ne zaman bitirdiğimi anlamadım bile.
Kitap Türkiye'de basılmadığı için e kitap olarak İngilizce'den okudum. Bence e kitap olarak okunması tercih edilebilir çünkü gerçekten size pek bir şey katmıyor. Hızlıca okuyup tüketebileceğiniz bir kitap. Ortalama bir puan vermeyi doğru buldum çünkü benim için oldukça ortalama bir hikâyeydi. Daha önceden sevdiğim serilerin de bu tarz ara hikâyelerini okuduğum için olaylara önemli bir akış eklemediğini biliyorum. Bunu bilerek okursanız herhangi bir hayal kırıklığı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Benim gibi sevdiğiniz seriler hakkında da detaya girmeyi, hikâyeyi daha yakından öğrenmeyi seven biriyseniz çerezlik bir kitap olarak şans verebilirsiniz. İçerisinde olay var gibi gözükse de serinin türünden bağımsız, gerilimden uzak yazılmış.