·160 syf.····Okunma: 21 Mart 2025 14:00 ya evet her duygu asena okuduğumda feminist damarım kabarıyo bi yükseliyorum ama bide beni içten içe kemiren bi egosal savaşı olduğu gerçeğinide vurgulamadan edemiyorum
evet kadın hakları eşitlik kadınları yüksek görmemek ezdirmemek falan çok iyi ama bunları hak eden kadın tanımı sanki -akademik kariyeri olan çalışan- bi kadın portresi gibi sanki kendi özgür hür iradesiyle bunları istemeyen kadın bile olsa zaten bunların hepsini kabullenmek zorundaymış gibi bi hissiyatı var
her kadın örneği çalışan çalıştığı için pektabii ev işlerine evliliğe yetişemicek bunlara gereksiz gözüyle bakan kadın tablosu evet yaşadığı dönem için yeterince feminist ama bu gün okuyorum ve bugün değerlendiriyorum
saygılarım sonsuz çok severim ama gizli narsist yahut egoist gerçeğini asla es geçemicem çünkü kendisi akademik kariyeri ultra olan ev işlerinden nefret eden ve evliliği mutluluğu olarak gören kadınlara gizliden alttan bakan kadın vaooovvv
aksini iddia edecek olan varsa bu kitaptaki kararsızlık ve hayatı yaşamayla ilgili olan bölümde
"mesela evli olan adamla bi ilişki içindesin çok mutlusun ama bi karar vermek zorundasın diye yeterince göz seğirten cümlelerle başlayıp karar vereceksin ya bağrına taş basıp eski günleri hatırlıcaksın ya da yaşadığın her dakikanın kıymetini bilip çıkaracaksın zırvalarıyla devam eden bölümleri okuyabilirir
hayır sinirli değilim
sadece eşitlik özgürlük adı altında kadının kadına bile gizlice yaptığı zorbalıklardan gerçekten bıktım. kimse kendini göz göre göre ezdirmediği olduğu yerde mutlu olduğu sürece kimseyi ilgilendirmez kimisi sadece -size göre- kariyer iş güç için hayatını mahvedebilir -oysa evlenip rahat edebilir- kimisi evlenip evinde -oysa hep evde olmasına rağmen- kocasıyla iş bölümleri yaptığı evinde işi kariyeri düşünmeden mutlu olabilir. -ama vah vah dimi eline asla bi altın bilezik takmadı- biz başımıza taç kolumuza sürüyle altın dizsek bile biz bize asla yaranamayız.
EŞİTLİK ÖZGÜRLÜK VE RAHARLIK İÇİNDE OLDUĞUMUZ Bİ DÜNYAYI ÇOK İSTİYORUM.
amma konuştum tşklr.