JUNJİ İTO Ürperti :S
2025 4. kitabı
Hayranı olduğum Junji İto mangalarından Ürperti Öncelikle manga adının hakkını veriyor :) içerisi genelde birbirinden bağımsız ve kısa hikayeleri olan bölümlerden oluşuyor. Her hikayeyi de çok sevdim. Her bölümden kısaca bahsedeceğim bu yüzden yazının devamı spoiler içerir. Korku, ürperti, tiksinç ve tuhaflık seviyorsanız okumanızı öneririm. Bu serinin animesini izlemiştim ama okumak kesinlikle hiçbir şeyin yerini tutamaz :) içerisinde çizersin eskizleride var. Bazı eskizlere not aldığı hikayeleri daha çok beğendim. *SPOİLER İÇERİR * Bölümler ve düşüncelerim 1. İkinci El Plak Konusu diğerlerine göre daha az vahşet içeren ilk bölümdür. Hoş bir gidişatı var ve bence konu bakımından sonu ve başı olan güzel bir kurgusu var. (o müziği dinlemek isterdim) :D 2. Ürperti Merak uyandıran bir bölümdü. Konusuda çizimleri çok ürperticiydi. Adını hak eden bölüm. ( vücudumdaki benlere bakıp irkilmeme sebep olmuştur) :D 3. Manken Ahh bizim canavar mankenimiz. Kendisinin olduğu birden fazla cilt olduğu için bu bölüm için konuşacağım. Mankenlik ve güzellik algısını bozan bir tip, insan olduğunu sanmıyorum. Genelde bu mankenin olduğu bölümlerde hep yenen biri olunuyor ve genelde güzel olan manken kızlar kurban gidiyor. ( rüyama girmiş bir mankendir kendisi) :D 4. Asılı Balon sevdiğim bölümlerden. İntihar vakası ile başlayan ama bunun intihar olmadığını zamanla tüm ülkenin öğreneceği bir bölüm. Ama sonu uçuk bitiyor. Acaba neden öyleler, neden geliyorlar neden balonlar kendilerini asıyor bilemiyoruz, genede beni etkiledi çizimleri de özellikle sevgili olan çift :) 5. Kukla Evi En tuhaf bölümdü benim için. Tam diyordum kanlı sahne yok sonunda güzel süpriz olmuştu bana :) cidden çok beğendim, baş karakterin sonda kurduğu cümleyi bende düşünmüştüm. Bence en başından beri kuklalardı
Manga
ÜrpertiJunji İto · Gerekli Şeyler · 2024167 okunma